Ajankohtaiset

Taitaja-semifinaalit Omniassa 1.-4.2.2021

Semifinaaleihin on ilmoittautunut 1 520 ammatillista opiskelijaa ympäri Suomen. Semifinaaleissa karsitaan lajien parhaat ammattitaidon SM-finaaliin. Omniasta semifinaaleihin on ilmoittautunut 69 opiskelijaa 22 lajissa.

Uudenlainen toteutustapa on vaatinut useita poikkeuksia normaaliin verrattuna. Sääntöjä ja arviointia on päivitetty ja lajikohtaisia eroja on tänä vuonna paljon. Yhteistä silti on, että lajit järjestävät semifinaalinsa yhtäaikaisesti.

"Tärkeintä on, että järjestämme opiskelijoille reilut kisat", peräänkuuluttaa Omnian kilpailutoiminnan päällikkö Thomas Vasenius.

Kilpailutehtävien arviointi suoritetaan välittömästi kilpailun ja mahdollisten palautteiden jälkeen myös omassa oppilaitoksessa. Osassa lajeista tehtävät pakataan ja lähetään toiselle paikkakunnalle arviointia varten. Tulokset selviävät seuraavalla viikolla.

Finalistit julkistetaan Taitaja2021-verkkosivuilla sitä mukaan, kun tulokset varmistuvat.

Uudenlaiset Taitaja-kilpailut

Taitajan finaalit järjestetään tänä vuonna Oulussa 18.-20.5.2021. Myös finaalitapahtuman osalta on varauduttu erityisjärjestelyihin, joilla pyritään takamaan kilpailijoiden terveys ja turvallisuus:

”Luomme uusia toteutusmalleja, koska haluamme tarjota myös tulevaisuudessa nuorille mahdollisuuden oman osaamisensa näyttämiseen Taitaja-tapahtumassa”, sanoo Skills Finlandin toiminnanjohtaja Eija Alhojärvi.

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista 46 lajissa. Kolmipäiväisessä tapahtumassa nähdään myös erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeja sekä kilpaillaan yläkoululaisten Taitaja9-kilpailu.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjestävät Pohjois-Suomen ammatilliset oppilaitokset yhteistyökumppaneineen. Suomessa ammattitaitokilpailutoimintaa koordinoi Skills Finland ry.

Aikataulu: Omnian semifinaalilajit 

Maanantai 1.2.

Autokorinkorjaus

Tiistai 2.2.

Hiusmuotoilu, kauneudenhoito, lähihoitaja, vaatteenvalmistus, yittäjyys, turvallisuusala, leipuri-kondiittori, levy ja hitsaus, elektroniikka ja robotiikka (toinen semifinaalipäivä ke 3.2.)

Keskiviikko 3.2.

CAD-suunnittelu, asiakaspalvelu ja myynti, puhdistuspalvelu, matkailu, huonekalupuuseppä, kokki, tarjoilija, ajoneuvotekniikka, pelituotanto, talonrakentaminen, elektroniikka ja robotiikka (ensimmäinen semifinaalipäivä ti 2.2.)

Torstai 4.2.

Tietojenkäsittely, viherrakentaminen 

Taitaja2021-verkkosivut

Taitaja-tapahtuman semifinaalit.

Lisätietoja antaa
Thomas Vasenius
Koulutuspäällikkö
0438244169
Thomas.Vasenius@omnia.fi