Hyppää pääsisältöön

Taitaja-leikkimökki luovutettiin SuomiAreenassa pakolaisperheiden iloksi

Uutinen | 12.07.2022
Omnian opiskelijoiden valmistama leikkimökki luovutettiin Porin SuomiAreenassa SPR:n Satakunnan piirille. Leikkimökki on nähtävissä SuomiAreenan Kansalaistorilla osastolla kahdeksan torstaihin saakka. Perjantaina mökki siirretään Porin vastaanottokeskukseen, jossa se tuo iloa pakolaisperheille.
Kuusi ihmistä seisoo leikkimökin edessä ja katsoo kameraan.
Kuvassa vasemmalta: Li Andersson, Maria Ekhroth, Tuula Antola, Niina Mitikka, Thomas Vasenius, Miia Reiman.

Leikkimökki edustaa omnialaista osaamista ja monialaisuutta. Omnian opiskelijat ovat valmistaneet ja maalanneet leikkimökin, ja sitä koristavat kukat ovat jo valmistuneen opiskelijan puutarhasta. 

Opetusministeri Li Andersson oli mukana luovuttamassa mökkiä yhdessä ammatillisen koulutuksen toimijoiden kanssa. Andersson muistutti tilaisuudessa, että ammatillinen koulutus on arvokas vaihtoehto suomalaisten jatkopolkujen joukossa.

"Meillä oli eilen oli hyvä keskustelu ammatillisesta osaamisesta ja sen arvostamisesta. Mökki konkretisoi osaamisen kaikkien nähtäväksi. Ammatillinen koulutus ei ole suunnitelma B, vaan yhtä arvokasta kuin kaikki muukin koulutus. Mökin tehneille opiskelijoille on varmasti myös hienoa ja tärkeää tietää, että mökki menee tarpeeseen ja tuottaa hyvää käyttäjilleen", Andersson totesi.

Oman osaamisen kehittämisen lisäksi opiskelijoille on tärkeää nähdä, että omilla teoillaan voi vaikuttaa ja osaamisella on merkitystä.

"Opiskelijoille on kerrottu jo tekemisvaiheessa, että mökki tulee hyvään tarpeeseen. Tällaiset projektit lisäävät opiskelijoiden olepro-tunnetta, ja vahvistavat opiskelijoiden osaamista. Yhteiskunnallisesti tärkeät projektit myös osallistavat opiskelijat yhteisen hyvän luomiseen", Antola totesi.

Taitaja2023 järjestetään toukokuussa Espoossa

Mökin otti vastaan SPR:n Porin vastaanottokeskuksen johtaja Niina Mitikka. Leikkimökin lahjoittavia tahoja edustivat Skills Finlandin toiminnanjohtaja Maria Ekroth, kuntayhtymän johtaja Tuula Antola Omniasta ja Taitaja2022 Porin tapahtuma- ja palveluvastaava Miia Reiman WinNovasta. 

Omnia järjestää seuraavan ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan toukokuussa 2023. Tänä vuonna Taitaja-kilpailu järjestettiin toukokuussa Porissa WinNovan, Sataedun ja yhteistyökumppaneiden voimin. Skills Finland ry on Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää ammatillisen koulutuksen vetovoimaa ja laatua kilpailutoiminnan avulla. 

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Kilpailutoiminta
Vastuullisuus
Verkostot