Ajankohtaiset

Syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tunnistaminen

Teknologiateollisuuden maankoodauskursseilla tuotetaan todellisia ratkaisuja todellisiin ongelmiin. Keväällä 2017 teemana on syrjäytymisvaarassa olevien ammatillisessa koulutuksessa opiskelevien tunnistaminen. Omnia Koulutus on mukana tukemassa koodareita työssään.

Maankoodauskurssien teemat, yhteistyökumppanit ja yritykset vaihtelevat. Niitä kaikkia yhdistää se, että niillä tuotetaan todellisia ratkaisuja todellisiin ongelmiin. Koodauskurssin tulos ei ole valmis tuote, mutta se ei ole myöskään raportti tai ideapaperi. Haasteen luonteesta riippuen tulos voi olla vaikkapa prototyyppi, pilotti tai mock-up - jotakin, jonka pohjalta voidaan jatkaa konkreettista kehitystyötä.

Maankoodauskurssilla joukko Teknologiateollisuuden jäsenyritysten ammattilaisia, tähtikoodareita ja suunnittelijoita, ratkaisee kolmen viikon sprintissä tarkkaan valitun haasteen, joka hyödyttää julkista sektoria. Samalla vauhditetaan suomalaisen yhteiskunnan digitalisaatiota. 

Suomen 100-vuotisjuhlavuonna tartutaan moneen tärkeään teemaan, kuten syrjäytymisvaarassa olevien ammatillisessa koulutuksessa opiskelevien tunnistamiseen.

Ensimmäisenä kurssipäivänä koodarit tutustuivat aihepiiriin useista eri näkökulmista. Ammatillisen koulutuksen näkökulmaa heille valaisi Omnia Koulutuksen rehtori Maija Aaltola. Opetushallituksen tiloissa toteutettava kolmen viikon suunnittelu- ja koodausurakan tulokset julkistetaan 5.6.2017.

Lisätietoja

Maankoodauskurssin avasivat 15.5.2017 Opetushallituksessa opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen. Kuvassa vasemmalta Hanna-Kaisa Seiro (Accenture), Henri Tuomola (Claned Group), Elina Jeskanen (CGI), Carl-Gustaf Wennström (Innofactor) ja Henri Nousiainen (IBM), jotka ratkovat annettua haastetta sekä maankoodauskurssin ideoija Teknologiateollisuuden toimialajohtaja Ville Peltola.