Ajankohtaiset

Suomalaista koulutusosaamista Saudi-Arabiaan

Yli sata saudiarabialaista opettajaa juhli puolen vuoden täydennyskoulutusohjelman päättymistä 29. marraskuuta. Opettajat opiskelivat pääkaupunkiseudulla, Joensuussa, Tampereella ja Turussa. Opettajat palasivat kotimaahansa tavoitteenaan hyödyntää oppimaansa koulujen ja koulutusjärjestelmän kehittämisessä.

Koulutuksen päätavoitteena oli kehittää opettajien pedagogista osaamista. Koulutukseen sisältyi käytännöllinen jakso opettajien ja koulujen toimintaan perehtyen sekä kasvatustieteen teoriaopintoja ja englannin kielen opintoja.

Pääkaupunkiseudulla opiskelleet englanninopettaja Mona Aliishi ja tietotekniikan opettaja Amal Gamdi nostivat suomalaisessa koulussa näkyvän oppilaskeskeisyyden tärkeimmäksi oppimakseen asiaksi. ”Oppilaat kantavat vastuuta omasta oppimisestaan”, Aliishi ihailee. ”Pidän erityisesti siitä että opetusta voidaan järjestää oppiaineiden rajat ylittäen, erilaisia ilmiöitä tutkien”, kertoo Gamdi.

Opettajat kertoivat nauttineensa asumisesta Suomessa. Koulutusohjelman lisäksi kiitosta saivat Joensuun talvinen sää, pääkaupunkiseudun julkinen liikenne, ja Turun ja Tampereen kaupunkien palvelut ja helpot yhteydet. ”Tämä kokemus on ollut todella unohtumaton, kiitos tästä koulutusohjelmasta ja kaikesta saamastani tuesta”, kiittelee Tampereella opiskellut Norah Sayer Alanazi, joka palaa kotimaahansa joulukuun alussa.

Koulutuksen järjestivät Itä-Suomen, Tampereen ja Turun yliopistojen yhteinen koulutusvientiyhtiö Finland University, sekä Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+ Oy ja Omnia Education Partnerships Oy (OEP). Koulutuksen maksoi Saudi-Arabian opetusministeriö.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Mervi Jansson, Omnia Education Partnerships Oy, p. 043 8200152, mervi.jansson (at) oep.fi