Ajankohtaiset

Sähköisen asioinnin ABC: digitalisaation haasteita ratkomassa

Työväenopistossa pyörähti alkuvuodesta käyntiin Sähköisen asioinnin ABC -hanke. Hanke vastaa osaltaan digitalisaation tuomiin haasteisiin: vaikka palveluiden siirtyminen verkkoon helpottaa arkea ja asioiden hoitamista, digitalisaatio myös lisää eriarvoisuutta, sillä kaikilla ei välttämättä ole sähköisten palveluiden käyttöön tarvittavaa osaamista. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa sellaisten henkilöiden digitaitoja, joiden taidot kaipaavat vahvistamista. Haluamme rohkaista ja innostaa sähköiseen asiointiin sekä vahvistaa digitalisoituvan yhteiskunnan arjessa tarvittavaa osaamista ja lisätä näin osallisuutta. Pilotoinnin ja kehittämisen jälkeen hankkeessa luodaan Sähköisen asioinnin ABC -toimintamallin kuvaus, joka mahdollistaa valtakunnallisen levityksen.

Hankkeessa luotava toimintamalli koostuu matalan kynnyksen koulutuksesta, ohjauksesta ja neuvonnasta. Kevään aikana järjestämme kolmet Digikinkerit, joissa kuullaan asiantuntijoiden tietoiskuja ja harjoitellaan sähköisten palveluiden käyttöä. Osallistujien on mahdollista saada henkilökohtaista opastusta tietotekniikkaan erikoistuneen senioriyhdistys Enter ry:n vapaaehtoisilta ja Espoon 4H:n yhdistyksen nuorilta.

Hankkeen järjestämät Digikinkerit ovat maksuttomia, eivätkä ne vaadi ennakkoilmoittautumista. Osallistujat saavat tapahtumissa käyttöönsä tietokoneet, mutta halutessaan omankin laitteen saa tuoda mukanaan. Tapahtumat jatkuvat syksyllä.

Kevään Digikinkerit:

  • 25.4. klo 10.30-12.30, Ison Omenan kirjasto, Stage, teema: HSL:n vyöhykeuudistus ja Yle Areena (Huom! Tietokoneet ja istumapaikat 12 ensimmäiselle)
  • 6.5. klo 10-12, Ison Omenan kirjasto, Stage, teema: Veroilmoitus ja vahva tunnistautuminen (Huom! Tietokoneet 12 ensimmäiselle)
  • 21.5. klo 14-16, Espoon työväenopisto, Itätuulentie 1, atk-luokka 323, teema: Ilmonet

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja antaa
Anu Salmela
Projektipäällikkö
0401267178
Anu.Salmela@omnia.fi