Ajankohtaiset

Ruoka-annosten jakelu päättyy 5.6.2020 etäopetuksessa oleville oppijoille

Huhtikuussa aloitettu ruoka-annosten jakelu etäopetuksessa oleville, maksuttoman kouluruoan piiriin kuuluville oppijoille päättyy 5.6.2020. Jakelu jatkuu tuohon saakka kuten tähänkin saakka.

Lisäksi lounasravintoloista voi ostaa kahvilatuotteita päivittäin klo 10.30 – 13.00 seuraavasti: Tapiola 5.6. asti, Leppävaara 18.6. asti ja Kirkkokatu 26.6. asti.

Lähiopetuksessa olevien opiskelijoiden on puolestaan mahdollista ruokailla 1.6. alkaen Kirkkokadun ja Leppävaaran ruokaloissa huomioiden turvavälit ja hygieniaohjeistukset. Pöytäpaikkoja ryhmitellään ja rajataan niin, että vastaamme asetettuihin väljyysehtoihin.

Opettajat vastaavat lähiopetuksessa olevien opiskelijoiden ruokailutarpeen ilmoittamisesta ja turvallisesta ruokailusta aiemmin ilmoitetun mukaisesti. Ruokailussa noutopöytätyyppinen ratkaisu ei ole tällä hetkellä mahdollinen, vaan ruoka tarjoillaan edelleen annoksina.

Jakelu aloitettiin niin, että jokainen ruoka-annos tuli hakea samana päivänä. Nopeasti kuitenkin todettiin, että jakelu kannattaa keskittää kahdelle päivälle viiden päivän sijaan. Näin opiskelijoiden ei tarvitse joka päivä käydä kampuksella ja minimoidaan julkisilla liikkumista.

- Ruoka-annosten jakaminen etäopiskelun aikana koettiin Omniassa tärkeäksi erityisesti siksi, että ateria saattaa olla jollekin päivän ainoa lämmin ateria, sanoo toimialarehtori Erja Kumpulainen. Päivän lämmin ateria tuo myös arkeen rutiinia ja opiskelurytmiä, Kumpulainen lisää. Ruoka-annoksia on kuukauden aikana jaettu jo noin 4000. Vaikka etäopetuksessa olevista opiskelijoista vain murto-osa on hyödyntänyt palvelua, on kävijäkunta hyvin vakiintunut.

- Monen kasvot ja nimen yhdistää jo opiskelijan astuessa ovesta sisään ja heidän kanssaan tulee paljon juteltua. Yksi viikko ihmettelin, kun ruokatilauksista ei löytynyt henkilöä, joka oli ruokaa aiemmin hakenut itselleen ja veljelleen, mutta veljen nimi löytyi. Hän sitten tuli hakemaan ruoan veljelleen ja kertoi, että oli unohtanut tilata ruoat itselleen. Kerroin sitten, että arvasin, että jotain tällaista oli käynyt ja annoin valmiiksi pakatut ruoat myös hänelle mukaan, kertoo ruokapalvelukoordinaattori Timo Martin Leppävaaran kampukselta. Työssä onkin ollut mukavaa oppia tuntemaan opiskelijoita ja jutella heidän kanssaan ruoan noudon yhteydessä. Opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä, mutta niin myös henkilökunta.

Lisätietoja antaa
Erja Kumpulainen
Toimialarehtori
0401264872
Erja.Kumpulainen@omnia.fi
Tarja Hämäläinen
Palvelupäällikkö
0468515194
Tarja.Hamalainen@omnia.fi
Timo Martin
Ruokapalvelukoordinaattori
0468515170
Timo.Martin@omnia.fi