Hyppää pääsisältöön

Roosa nauha -tapahtumaa vietettiin ensimmäistä kertaa Omniassa

Uutinen | 24.10.2022
Omniassa järjestettiin 13.10.2022 Roosa nauha -hyväntekeväisyystapahtuma ensimmäistä kertaa. Tapahtumasta saatu tuotto 2 647 euroa lahjoitetaan 100 % Roosa nauha -keräykseen.
Yyhmäkuva roosa nauha -tapahtumasta.
Ryhmäkuvassa päivän puhujia, vasemmalta: Mika Parviainen, Maija Aaltola, Inge-Brit Barkholt (takana), Sari Meller, Pekka Helynen ja Oona Haapakorpi.

Tapahtuman avasi Omnian rehtori Maija Aaltola. Hän nosti esiin, miten monella tavalla Omniassa hyväntekeväisyystempaukset saadaan yhdistettyä usein oppimiseen. Ihmisarvoinen Omnia on vuoden 2022 läpileikkaava teema.

”Omnian opettaja Oona Haapakorpi oli Roosa nauha tapahtumamme pääorganisoija, ja sen lisäksi saimme kuulla hänen rohkean omakohtaisen tarinansa syövän sairastamisesta. Joka vuosi ostan Roosa nauhan, tämän tapahtuman jälkeen kävin netissä tekemässä myös rahalahjoituksen. Kaikki tiedämme, että Suomi on huippumaa syövän hoidossa, mutta jotta niin on jatkossakin, syöpätutkimus tarvitsee keräystuottoja!”, Aaltola toteaa.

Opiskelijoiden kädenjälki näkyi tapahtumassa

Tilaisuuden aikana oli mahdollisuus ottaa pikamanikyyri kauneusalan opiskelijoilta sekä kotiin vietäviksi oli mahdollisuus ostaa opiskelijoiden valmistamia leivonnaisia sekä kukka-asetelmia. Turva-alan opiskelijat vastasivat myös paikan päällä opastuksesta. Tapahtuman koko tuotto 2 647 € menee 100 % Roosa nauha -keräykseen.

”Omnia tekee monin tavoin hyvää ja asia mikä yhdistää hyväntekeväisyystempauksiamme ovat opiskelijamme. Roosa nauha -tapahtumassakin oli ilo nähdä eri alojen opiskelijoita ja heidän ammattiosaamistaan. Sain avata ja juontaa seminaariosuuden. En muista milloin viimeksi olisin kokenut niin laajaa tunteiden kirjoa. Työkiireet unohtuivat toinen toistaan koskettavampien ja ajatuksia herättävien puheenvuorojen aikana”, Aaltola jatkaa.

Puheenvuorot herättivät ajatuksia

Puheenvuorot avasi Syöpäsäätiötä jo kolmatta vuotta luotsaavan varainhankintajohtaja Sari Meller aiheella "Mitä syöpäsäätiö ja Roosa nauha merkitsee syöpään sairastuneelle?". Puheenvuoroissa kuultiin myös Oona Haapakorven oma tarina syöpäpotilaana olemisesta Covid-19 pandemian aikana sekä vertaistuen merkityksestä kertoi Etelä-Suomen Syöpäyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Inge-Brit Barkholt.

Johtava oppilaitospastori, Suomen olympiajoukkueen kisapappi, Leena Huovinen puhui omien kokemusten kautta "Surun monista kasvoista". Huovisen puheenvuorosta jäi esiin, miten suru vaikuttaa meihin jokaiseen eri tavalla sekä miten vähän työyhteisöissä puhutaan surun kohtaamisesta.

”Kisapappi, rovasti Leena Huovisen puheenvuorosta jäi mieleen, että jokainen kantaa surua mukanaan. Suru ei koskaan häviä vaan saattaa nousta yllättävissä tilanteissa pintaan. Suru koetaan usein hyvin henkilökohtaisena asiana. Toisaalta moni kokee sen hankalana, ettei henkilö kerro asiasta, vaikka se näkyy koko olemuksessa ”, yrittäjä Pinja Lehtman toteaa.

Roosa nauha maistuu vadelmalta ja valkosuklaalta

Tapahtumassa palkittiin ”Miltä Roosat annokset maistuvat” -jälkiruokakilpailun voittajat. Arvovaltaisina tuomareina toimivat Koko Suomi leipoo -ohjelmassa tuomaroinut Mika Parviainen sekä Michelin-ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävä

Voittajaksi valikoitui valkosuklaa ja vadelma unelma -leivonnainen, jonka olivat valmistaneet toisen vuoden aktiiviset ja ahkerat leipurikondiittori opiskelijat Maarit Lehtinen ja Henriikka Leino

Ryhmä kuva, jossa leivoskisan voittajat keskellä ja tuomarit sivuilla.

Tapahtuma pysähdytti ja muistutti siitä, että elämä on nyt iloineen sekä suruineen

VTT:n vanhempi tutkija Jenni Lapin puhui ravitsemuksen merkityksestä rintasyövän aikana. Työssä VTT:llä hänen tutkimuskohteenaan on muun muassa yksilöllinen ravitsemus ja ruoka sekä vaihtoehtoisten proteiinilähteiden ravitsemuksellinen laatu.

Tapahtuman viimeisen puheenvuorossa kuultiin vielä koskettavia asiakastarinoita korvaavista hiuksista potilaan arjessa peruukkimestari Pekka Helysen toimesta. Veijo Kinnunen Oy:llä työskentelevä Helynen tunnetaan hiusalan suomalaisen osaamisen vahvana uudistajana ja kehittäjänä. Asiakastarinoissa esiin nousi elämänohje, jota jokainen meistä voi noudattaa. Elämä on paljon helpompaa, kun hyväksyy itsensä sellaisena, kun on. 

Tapahtumaa seurannut opetusneuvos Minna Taivassalo nosti esiin, miten tapahtuma pysäytti ajattelemaan.

”Osallistuin Omniassa järjestettyyn Roosa nauha -hyväntekeväisyystapahtumaan. Tapahtuma pysähdytti ja muistutti siitä, että elämä on nyt iloineen sekä suruineen ja voin itse vaikuttaa siihen, millainen päivästäni tulee, vaikka huomisesta ei tiedä. Omniassa ammattiin opiskelevat olivat aktiivisesti järjestämässä tilaisuutta. Yhteisöllisyys ja merkityksellinen yhdessä tekeminen motivoi ja on tärkeää ammattiin opiskelussa. Myös osallistuminen oman alan kilpailutoimintaan vaatii rohkeutta, mutta se kehittää. ”Roosat annokset" -jälkiruokakisan opiskelijavoittaja ja parhaat palkittiin Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tutun tuomarin Mika Parviainen sekä Michelin-ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävän toimesta”, Taivassalo toteaa.

Vielä on mahdollisuus lahjoittaa

Tutustu eri lahjoitusvaihtoehtoihin ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto. Lahjoittamalla olet mukana mahdollistamassa merkityksellistä, maailmaa muuttavaa tutkimusta.

Roosa nauha lahjoituksen voi tehdä esim. suoraan syöpäsäätiön omien sivujen kautta (Syöpäsäätiö)

Tuemme Roosa nauha -keräystä 2022

KETO-hanke

Tämä tapahtuma on osa KETO-hanketta. Hanke toteutetaan Euroopan Unionin REACT-EU EAKR-rahoituksella ja rahoitus on osa Euroopan Unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hanke toteutetaan yhteistyössä Espoo kaupungin, VTT:n, Aalto-yliopiston, Omnian ja useiden kumppaniyritysten kanssa. Tätä hanketta luotsaa Espoon kaupunki. 

Lue lisää KETO-hankkeesta
Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Osallisuus
Vastuullisuus