Ajankohtaiset

Retkellä syksyisessä metsässä

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna Espoon työväenopistossa järjestettiin kaksi luontoretkeä. Lauantain retki oli aamuvirkuille lintuharrastajille ja suuntana oli Porkkalanniemi. Kurssilaiset lähtivät matkaan jo klo 7 aamulla. Sää suosi retkeilijöitä, päivä oli hieno ja aurinkoinen. Hyönteismaailma oli vilkas ilmassa oli korentoja ja amiraaliperhoset ilahduttivat retkeilijöitä rantakalliolla. Lintumaailmasta bongatiin varpus-, hiiri-, mehiläishaukkoja, piekana ja merikotka sekä tiaisparvia vaelluksella.
 

Sunnuntain retki suuntautui kohti Nuuksiota ja siellä kahteen kuvankauniiseen luonnonsuojelualueeseen, Pääskysvuoreen ja Hynkänlammelle.  Alueella sijaitsevat yhdet Espoon upeimmat kalliomaisemat. Ihmeellisenä kontrastina, keskellä erämaata, kalliolta avautui suora näkymä Helsingin keskustaan, josta retkeilijät bongasivat mm. Rautatieaseman, Linnanmäen, Meilahden sairaalan ja Pasilan linkkitornin. Kuriositeettina reitin varrelta löytyi jättimäisiä kääpiä. Retki sisälsi kiipeämistä jyrkkiä polkuja pitkin kallioille sekä reittejä ilman selkeää polkua ja tietysti evästauon levähdyspaikalla. Eväät nautittiin tulen lämmössä Hynkänlammella.

Espoon alueelta löytyy paljon hienoja luontokohteita joihin kannattaa tutustua. Yhdessä ryhmän kanssa sekä asiantuntevan oppaan johdolla retkestä tulee antoisa. Kevään luontoretket ovat parhaillaan suunnitteilla. Lisää tietoa kevään retkistä marraskuun lopussa!

Tietoa syksyn tulevista retkistä.