Ajankohtaiset

Rentoutumisharjoituksia opiskelijoille

Rentoutumisharjoituksia

Tukea opiskelijalle tarjoaa opiskeluterveydenhuolto, psykologit sekä oppilaitospastorit

Kaikesta ei tarvitse selviytyä yksin. Oppilaitoksessasi on monia toimijoita, jotka voivat auttaa sinua selviytymään elämän kysymyksistä.

Opiskeluterveydenhuolto on käytettävissäsi, jos opiskelet päätoimisesti perustutkintoa ja opintosi kestävät yhtäjaksoisesti vähintään 2 kuukautta. Palvelut ovat maksuttomia.

Opiskeluterveydenhuolto ylläpitää ja tukee fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointiasi, sekä auttaa opintojen sujumisessa ja valmistumisessa tulevaan ammattiin. Saat tukea arkeen ja elämänhallintaan sekä terveisiin elintapoihin.

Kun haluat keskustella voit ottaa yhteyttä myös oppilaitospastoreihin mistä tahansa opiskeluun, ihmissuhteisiin tai elämään liittyvistä asioista, unelmista tai vaikeudesta unelmoida.

Psykologipalvelut on tarkoitettu Omnian ammatillista perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Jokaiselle toimipisteelle on nimetty oma psykologinsa.

Psykologi tukee toimintakykyäsi, hyvinvointiasi ja mielenterveyttäsi. Tarvittaessa hän auttaa saamaan lisäapua tilanteeseesi. Voit keskustella psykologin kanssa esim. opiskeluun, mielialaan, väsymykseen, stressiin, hankalaksi koettuihin tunteisiin, erilaisiin elämän kriisitilanteisiin tai ihmissuhteisiin liittyvistä asioista.

Psykologin kanssa käytävät keskustelut ovat aina vapaaehtoisia, maksuttomia sekä luottamuksellisia.

Voit varata itse ajan psykologille puhelimitse, tekstiviestillä, sähköpostilla tai tulla tapaamaan psykologia mahdollisen avoimen vastaanottoajan aikana. Mikäli psykologiin tuntuu vaikealta olla itse yhteydessä, voit pyytää esim. omaa ryhmänohjaajaa, huoltajaa tai opiskelijahuollon muita työntekijöitä olemaan psykologiin yhteydessä puolestasi.

Näin opiskeluhuolto toimii poikkeusolojen aikana - Saat palvelua etänä ja livenä

Mietitkö itsehillintään, tunnesäätelyyn tai väkivaltaan liittyviä kysymyksiä?

Keijun varjo -chatit päivystävät osoitteessa keijunvarjo.fi.

  • Maanantaisin klo 14-16
  • Tiistaisin klo 15-17
  • Torstaisin klo 10-12

Eikö chat-aika sovi? Ei hätää, sillä voit myös varata oman chat-ajan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen keijunvarjo@maria-akatemia.fi.

Keijun varjo -tunneryhmä alkaa 25.1.2021, vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Keijun varjo - tunneryhmä on 15-28-vuotiaille nuorille naisille. Ryhmässä opetellaan tunnistamaan ja ymmärtämään hankalia tunteita ja löytämään keinoja niiden säätelyyn.

Ryhmä kokoontuu verkkovälitteisesti 10 kertaa maanantaisin 25.1.-29.3.2021 klo 16-18.

Ohjaajana toimii Siru Jokimies. Ennen ryhmää sovitaan kahdenkeskinen tapaaminen.

Ota yhteyttä: keijunvarjo@maria-akatemia.fi ja emmi.kyyhkynen@maria-akatemia.fi. p. 040 554 8017.

Keväällä alkaa myös toinen ryhmä 4.3. klo 15-17.

Maria Akatemia on valtakunnallinen, kestävää hyvinvointia edistävä asiantuntija- ja kansalaisjärjestö.

Lisätietoja mariaakatemia.fi.