Hyppää pääsisältöön

Rekrytori Ukraine Aid Finlandissa kohtasi 1300 työnhakijaa ja kymmeniä työnantajia

Uutinen | 25.10.2022
Espoo Metro Areenalla järjestetty Rekrytori Ukraine Aid Finland -tapahtuma keräsi yhteen 1300 ukrainalaista työnhakijaa ja kymmeniä työnantajia. Työnantajat edustivat laajasti eri aloja ja työpaikkoja oli aidosti tarjolla.
Suuri määrä ihmisiä kuvattuna ylhäältä.
Tapahtuma keräsi Espoo Metro Areenalle yli tuhat työnhakijaa.

Tapahtuman onnistumisen mahdollistivat vapaaehtoiset tulkit, jotka vastasivat työnhakijoiden kysymyksiin, sekä espoolaiset nuoret, joita oli paikka lähes 70. Myös lasten leikkipaikalla kävi kuhina, sillä lapsia oli paikalla noin sata.

Tilaisuuden avauspuheenvuoron piti työministeri Tuula Haatainen. Hän nosti puheenvuorossaan esille työn merkityksen paitsi tulonlähteenä, myös sosiaalisen kontaktien solmimisessa

”Yhteistyö valtion, kuntien, järjestöjen ja yritysten kanssa on tärkeää. Pidän tärkeänä sitä, että tänne tulevat löytäisivät paikkansa työelämässä. Työ on keskeinen turvallisen arjen rakennuspalikka”, Haatainen totesi.

Kaksi henkilöä seisoo lavalla. Molemmilla on mikrofonit. Taustalla on Rekrytori Ukraine Aid Finlandin roll-up ja oikealla Ukrainan lippu.
Tatyana Pitchulina tulkkasi, kun työministeri Tuula Haatainen avasi tilaisuuden.

Suomen kielen taito kehittyy kursseilla ja työn lomassa

Työllistymisen haasteena vieraskielisellä saattaa olla suomen kielen taidon puuttuminen. Kielikoulutus onkin tärkeää ja ukrainalaisten on mahdollista opiskella suomea tai ruotsia maksutta. Omnian koulutuksissa osallistujia kiinnostikin erityisesti kieliopetus sekä mahdollisuus opiskella oppisopimuksella. Omniassa kaikki vieraskieliset opiskelijat saavat erillistä S2-tukea opintoihinsa.

Myös ukrainalainen Ina kertoi tutustuneensa Omnian tarjonnassa juurikin kielikoulutuksiin.

”Haluan työskennellä lasten kanssa. Löysin jo työpaikan, mutta sitä varten minun pitää oppia kieltä”, Ina kertoi.

Seinällä on paperilappuja, joissa on tekstiä ja jokaisessa yksi QR-koodi. Mies kuvaa yhtä paperia.
Paikalla olleiden yritysten verkkosivut löytyivät qr-koodien takaa.

Aitoja mahdollisuuksia ja osaamisen tunnistamista

Monilla aloilla on akuutti työvoimapula. Rekrytorilla oli työnantajia esimerkiksi rakennusalalta, hoiva-alalta ja kiinteistöpalvelualalta. Työnantajilla tuli olla aidosti mahdollisuus työllistää kiinnostuneita työnhakijoita. 

Omnia oli yksi tapahtuman pääjärjestäjistä yhdessä Espoon kaupungin, Laurea-ammattikorkeakoulun, Uudenmaan TE-palvelujen, Suomenoja Ukraine Aid -avustuskeskuksen ja Ukrainalaiset Suomessa ry:n sekä Staffpointin kanssa. Omnia halusi alusta asti olla mukana järjestämässä tapahtumaa. Omnian perustehtäviin kuuluvat niin osallisuuden ja osaamisen kuin alueen elinvoimaisuudenkin vahvistaminen. Omniassa opiskelee jo useita ukrainalaisia

”On tärkeää hyödyntää sitä osaamista, jota tänne tulevilla ukrainalaisilla on entuudestaan. Omnia tarjoaa käytäntöjä osaamisen tunnistamiseen ja vahvistaa polkuja työelämään tarjoamalla mahdollisuuksia muun muassa suomen kielen oppimiseen tai hygieniapassin suorittamiseen”, kuntayhtymän johtaja Tuula Antola kommentoi.

Videolla Tuula Antola kommentoi tapahtumaa Espoo Metro Areenalla:

Following frame contains a video
Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Uutinen
Kestävä kehitys
Työllisyys