Ajankohtaiset

Ratkaisuja tulevaisuuden asiakastarpeisiin

Omnia Koulutus on saavuttanut kaksi yhteensä kahdeksasta Yrittäjyys-lajin finaalipaikasta Taitaja 2017 -ammattitaidon SM-kisoissa. Kolmen hengen joukkueet kisaavat Suomen mestaruudesta toukokuussa Helsingissä. Erinomainen saavutus on pitkäjänteisen, rohkean ja uusia pedagogisia avauksia tehneen kehitystyön tulosta. Yrittäjyys oli ensi kertaa Taitajassa näytöslajina vuonna 2008, ja Yrittäjyyden 10-vuotisjuhlavuonna SM-kisoissa Omnialla on myös kunnia toimia kisojen yrittäjyyslajivastaavana. Omnian yrittäjyys- ja työelämätaitojen asiantuntija Tuula Kurkisuo luotsaa kisoja yhdessä valtakunnallisen ohjausryhmän kanssa. Tätä ennen on kuitenkin tehty suurin työ omassa oppilaitoksessa – saavutetut finaalipaikat osoittavat hienosti sen, että Omniassa on yrittäjyysasenne keskiössä.

-Yrittäjyydessä opettajan rooli on valmentaja. Opettaja ohjaa prosessia, jonka lopputulosta kukaan ei välttämättä tiedä. Valmentajalta vaaditaan rohkeutta lähteä tutkimusmatkalle usein aivan tuntemattomaan. Nuoremme on upean rohkeita, ennakkoluulottomia ja ratkaisukeskeisiä. He kestävät yllättävän paljon epävarmuutta ja pystyvät reflektoimaan ratkaisujaan yhdessä opiskelijakollegoiden kanssa. He hakevat useimmiten ratkaisuja ja palveluja tulevaan – ja koko ajan on hyvä tekemisen meininki. Yrittäjyydessä tärkeintä on asenne – niin nuorilla kuin meillä valmentajilla, toteaa Tuula Kurkisuo, jonka intohimona on kehittäminen, pedagogiikka ja yrittäjyys. Ja kaikki, mikä yhdistyy tekemiseksi, jolla nuori saa valmiuksia tulevaa työelämää varten – joko yrittäjänä tai toisen palveluksessa yrittäjämäisesti toimien.

Ennen kuin Taitajassa kisataan Yrittäjyyden Suomen Mestaruudesta 15. – 18.5.2017 (Messukeskus), voit tutustua seuraavassa, kuinka pääkaupunkiseudun nuoret valmistautuivat tammikuun semifinaaleihin Taitaja-valmennusleirillä lokakuussa 2016.

Lisätietoja Taitaja 2017:stä