Ajankohtaiset

Rakkaus on väkevä kuin kuolema -oopperan ensiesityksessä nähtiin monipuolisesti Omnian opiskelijoiden osaamista

Säveltäjä Kari Tikan Rakkaus on väkevä kuin kuolema -ooppera sai ensiesityksensä 8. lokakuuta Aleksanterin teatterissa Helsingissä.

Vaikuttavan ja voimakkaan musiikin säestämän oopperaesityksen lavasteissa, maskeerauksissa ja puvuissa nähtiin Omnian opiskelijoiden kädenjälki. Noin 150 opiskelijaa osallistui oopperan tekemiseen yhdessä kokeneiden ammattilaisten kanssa. Omnian opiskelijoiden osaamista on hyödynnetty myös kuljetuksissa ja tapahtuman ennakkomarkkinoinnissa.

Kari Tikan mukaan yhteistyö Omnian kanssa on sujunut erinomaisesti.

”On ollut todella suuri onni, että olemme saaneet Omnian mukaan yhteistyöhön tähän oopperaproduktioon. Omnialaisten tekeminen on ollut innostunutta ja luovaa ja kaiken kaikkiaan erittäin monipuolista. Olemme saaneet todella upean esityksen”, Tikka sanoo.

Ammattimaista työskentelyä ja ohjausta

Ooppera on kertomus ihmiskunnan ja luomakunnan pelastumisen toivosta. Se haastaa perinteisen moraalisen käsityksen hyvästä ja pahasta. Musiikki, tanssi ja ravisteleva ohjaus kohtaavat ihmisen salatun syvyyden oudolla, mutta lämpimällä tavalla.

Anna Kontekin suunnittelemat lavasteet ja puvustus ovat visuaalisina elementteinä keskeisessä roolissa.

”Opiskelijoilta on vaadittu todella ammattimaista työskentelyä oopperan tekemisessä ja heille on myös tarjottu sitä vastaavaa ohjausta ja taustoitusta työn tekemiseen”, neljänkymmenen vuoden ajan yli 150 oopperaan, baletti- ja nykytanssiteokseen, näytelmään, operettiin, visualisoituun konserttiin ja televisioteokseen pukuja ja lavastuksia suunnitellut Kontek sanoo.

”Myös Omnian opettajien osaaminen vakuuttanut korkeatasoisuudellaan.”

Omnian ja oopperan ammattilaisten yhteistyö alkoi keväällä 2019. Ensi-iltanäytöksen lopussa myös koko oopperan tekninen henkilökunta omnialaiset mukaan lukien pääsivät kokemaan näyttämöllä yleisön suosionosoitukset.

Ooppera esitetään Aleksanterin teatterissa vielä 9., 10. ja 11. lokakuuta.

Lisätietoa oopperasta Aleksanterin teatterin verkkosivulla

Lisätietoja antaa
Päivi Korhonen
Viestintä- ja markkinointijohtaja
0401267599
Paivi.Korhonen@omnia.fi