Ajankohtaiset

Rakkaus on väkevä kuin kuolema -ooppera saa kantaesityksensä – Omnia mukana 150 opiskelijan voimin

Rakkaus on väkevä kuin kuolema -ooppera toteutetaan mittavassa yhteistyössä Omnian kanssa. Noin 150 Omnian opiskelijaa viideltä eri alalta on mukana tekemässä oopperaa yhdessä kokeneiden ammattilaisten kanssa.

Opiskelijat ovat tehneet oopperaan esiintyjien pukuja, hiukset ja maskeeraukset sekä lavaste-elementtejä. Käsiohjelmissa, esityksessä sekä etukäteismarkkinoinnissa nähdään media-alan ja kuvallisen ilmaisun työnjälkeä, ja Kuljetuspaja hoitaa logistiikkaa siirtämällä ihmisiä, pukuja ja lavasteita paikasta toiseen.

Ooppera kertoo rajulla ja kauniilla ilmaisullaan koko ihmiskunnan ja luomakunnan pelastumisen toivosta. Ooppera haastaa perinteisen moralistisen käsityksen hyvästä ja pahasta. Musiikki, tanssi ja ravisteleva ohjaus kohtaavat ihmisen salatun syvyyden oudolla, mutta lämpimällä tavalla. Anna Kontekin suunnittelemat lavasteet ja puvustus ovat visuaalisina elementteinä keskeisessä roolissa.

Oopperan ensi-ilta siirtyi koronan vuoksi viime huhtikuulta lokakuulle. Esityksissä on huomioitu turvajärjestelyt ja koronan myötä tiukentuneet hygieniaohjeet. Oopperan muut esitykset ovat 9.10., 10.10. ja 11.10.2020. Lisätietoa turvajärjestelyistä Aleksanterin teatterin verkkosivuilta.

Katso traileri oopperan valmistumisesta

Lisätietoja antaa
Päivi Korhonen
Viestintä- ja markkinointijohtaja
0401267599
Paivi.Korhonen@omnia.fi