Ajankohtaiset

Puolan naisten maajoukkuepelaaja Julia Zielińska pelaa Kiekko-Espoossa ja opiskelee kaksoistutkintoa

Julia Zielińska pelaa Kiekko-Espoossa numerolla #34

Kuva: Julia Zielińska pelaa Kiekko-Espoossa numerolla #34. Kuva: Kiekko-Espoo

Määrätietoinen nuori nainen Julia Zielińska päätti tarttua tilaisuuteen ja muutti Puolasta Suomeen hyvien jääkiekko-olosuhteiden houkuttelemana. Nyt puoli vuotta Suomeen muutosta Zielińska pelaa Kiekko-Espoon Akatemiassa ja B/C tytöissä.

Hyökkääjänä numerolla #34 pelaavalla Zielińskalla on kerääntynyt kansainvälisiä meriittejä jo kaksista arvokisoista Puolan U18-maajoukkueessa. Isä kertoo, ettei maajoukkuevalmentajalta ole jäänyt huomaamatta Juliassa tapahtunut huima kehitys, joka hänessä on tapahtunut Suomessa olon aikana

 Juuri julkaistujen uutisten myötä Julia on valittu Puolan naisten maajoukkueeseen!

Upeista uutisista huolimatta arki jatkuu Espoossa Tapiolan ja Espoon keskuksen välimaastossa. Normaaliin viikkoon mahtuu seitsemät jääkiekkotreenit, kaksi peliä, viisi koulupäivää ja lukion etäopinnot. Plus kaikki muu. Vasta 15-vuotias on kerennyt tottua, että tekemistä riittää, eikä täysi kalenteri hätkähdytä.

Urheilupolkua käyvä Zielińska opiskelee kaksoistutkintoa – liiketaloutta englanninkielisessä koulutusohjelmassa Omniassa ja lukiota etäopintoina kotikaupungissaan Puolan Katovicessa. Lukiollaan hän käy kaksi kertaa vuodessa suorittamassa kokeet ja Omnialla viisi päivää viikossa.

Isä Robert Zieliński, Julia Zielińska ja isäntäperheen Timo Timonen

Kuva 2. Isä Robert Zieliński, Julia Zielińska ja isäntäperheen Timo Timonen

Isä Robert Zieliński vierailee tyttärensä luona parin kuukauden välein ja hoitaa hänen asioitaan etänä. Kotona Juliasta on muistuttamassa hänen koiransa Pimpek, joka on jo vallannut sängyn itselleen.

Suomen päässä Julia asuu kiekkoilevan Timosen perheen luona, johon kuuluu isä Timo Timosen lisäksi vaimo ja kaksi kiekkoilevaa tytärtä. Isäntäperheenä toimiminen on Timosen mieleen. Julia asuu samassa huoneessa vanhemman tyttären kanssa ja oma arki pyörii kuljettaen tyttöjä treeneihin ja maalivahtien valmentamisessa.

Puolan alle 18-vuotiaiden naisten hyökkääjä pelaamassa MM-kisoissa Kuva: Michał Chwieduk

Kuva: Puolan alle 18-vuotiaiden naisten hyökkääjä pelaamassa MM-kisoissa Kuva: Michał Chwieduk

Lisätietoja antaa
Petra Sillanpää
Opettaja
0468515210
Petra.Sillanpaa@omnia.fi