Hyppää pääsisältöön

Pakki-valmennus tarjoaa turvallisen paikan jakaa kokemuksia

Uutinen | 25.10.2021
Työllisyys Espoon asiakkaille tarkoitetun Pakki-valmennuksen toiminta alkoi elo-syyskuussa kolmen ryhmän voimin. Ryhmät olivat avoimia ja osa aikuisten työpajatoimintaa. Ryhmävalmennukseen osallistui erilaisissa kuntoutuksen tai työkokeilun vaiheessa olevia ihmisiä.

Aikuisten työpajoilla pilotoidun Pakki-valmennuksen ensimmäinen varsinainen ryhmä on aloittanut toimintansa. Lokakuun lopulla aloittanut ryhmä tapaa kolmesti viikossa ja valmennus kestää kolme viikkoa.

Pakki-valmennuksessa keskeisiä toimintatapoja ovat ryhmässä toimiminen ja vuorovaikutteisuus. Valmennuksen teemoja ovat oman osaamisen tunnistaminen, ryhmäläisten mielenkiinnon kohteena olevat ammatit sekä koulutusvaihtoehdot. Valmennuksessa käsitellään myös työelämässä toimimista, opiskeluvalmiuksia ja oppimisen haasteita.

Ryhmässä käsitellään myös ryhmäläisten aloitteesta esille nousevia aiheita. Tällaisia ovat esimerkiksi jännittäminen ja stressinhallinta sekä työhyvinvointi ja työssäjaksaminen. Ryhmäläiset pääsevät jakamaan turvallisessa ympäristössä kokemuksiaan työelämästä, opinnoista ja muilta elämänalueilta.

Ryhmävalmennuksen lisäksi ryhmäläisille on tarjolla henkilökohtaista uraohjausta. Uraohjaustapaamisten yhteydessä tehdään yksilöllinen jatkosuunnitelma, jonka asiakas toimittaa Työllisyys Espoon omavalmentajalleen. Ryhmäläiset hyötyvät myös muilta osallistujilta saamastaan vertaistuesta muun muassa omien vahvuuksien tunnistamisessa. 

Pakki-valmennukseen hakeudutaan Työllisyys Espoon omavalmentajan kautta.

Teksti: Milla Granlund

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Ohjaus
Työllisyys