Ajankohtaiset

Osaamiskiihdyttämö potkaistiin käyntiin Otaniemessä

Omnian toteuttaman Aikuisten Osaamiskiihdyttämön kick-offia vietettiin tiistaina 10. lokakuuta Espoon Otaniemessä.

Osaamiskiihdyttämö on matalan kynnyksen oppimispaikka, jossa voi päivittää digiosaamistaan ja oppia lisää uusista digitaalisista ratkaisuista.

Ensimmäisessä pilottivaiheessa Osaamiskiihdyttämössä voi muun muassa harjoitella virtuaalineuvottelujen pitämistä, osallistua kännykkäkouluun tai kuulla alan asiantuntijoiden puheenvuoroja sekä erilaisia tietoiskuja. Lisäksi on mahdollisuus osallistua kopterikuvauskurssille tai tutustua eri yritysten tuote- ja palveluesittelyihin.

Matala kynnys ja käyttäjät mukaan kehittämiseen

Avajaistilaisuudessa puhunut Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä korosti, että tila on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat pysyä mukana uusien teknologioiden kehityksessä. Arki haastaa jokaisen pelkästään päivittäisessä asioinnissa, ja esimerkiksi seniorit saattavat kaivata lisäosaamista vaikkapa nettipuheluihin tai pankkiasiointiin.  

”Toivon, että asiakkaat ovat mukana Osaamiskiihdyttämön kehittämisessä ja että Osaamiskiihdyttämö on matalan kynnyksen paikka kaikille kaupunkilaisille. Espoolaiset ovat pitkälle koulutettuja, minkä vuoksi täällä on myös esimerkiksi eniten koulutettuja työttömiä. Kun saamme eri käyttäjäryhmät mukaan kehittämiseen, toiminta on laadukasta ja vaikuttavaa.”, Mäkelä sanoi.

Aloite Osaamiskiihdyttämön kehittämiseen tuli Espoon kaupungilta, ja Omnia on hankkeen toteuttaja. 

Kohderyhmiä ovat esimerkiksi seniorit, työelämän ulkopuolella olevat ja maahanmuuttajat. Osaamiskiihdyttämöön voi tulla myös päivittämään työelämässä tarvittavaa digiosaamista. Kick-offissa päästiin tutustumaan esimerkiksi äly-WC:hen, Watson-tekoälyyn, Omronin robotteihin ja kännykkäkouluun. Muun muassa liikkuva kahvirobotti kuljetti virvokkeita osallistujille tilauksesta.

Yhteistyökumppanit tervetulleita mukaan

Osaamiskiihdyttämön projektijohtaja Heidi Rajamäki-Partanen toivoo, että toimintaan saadaan mukaan paljon asiakkaita, yrityksiä ja yhteistyökumppaneita.

Tällä hetkellä yhteistyössä ovat mukana ovat muun muassa Aalto-yliopisto, Arctic Robotics Oy, Asus, Finlandia Automation Oy, Microsoft, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Omron Electronics Oy, Kaltio Technologies Oy, Shoulders of Giants Oy ja Tekes.

Osaamiskiihdyttämö sijaitsee osoitteessa Sähkömiehentie 4.