Ajankohtaiset

Opiskelupaikan vastaanottopäivät kiinnostivat satoja

Omniassa järjestettiin opiskelupaikan vastaanottopäivät 19.-20. kesäkuuta.

Opintoihin ilmoittautumisen yhteydessä opiskelijoille tarjottiin mahdollisuus tutustua tulevaan oppilaitokseensa.  Ilmoittautumisen yhteydessä aloitettiin myös opintojen henkilökohtaistaminen ja suunnittelu.

Noin 600 opiskelijoita ja 500 läheistä paikalle houkutellut tapahtuma tarjosi monipuolisesti tietoa eri mahdollisuuksista opintojen aikana. Kansainvälistyminen, urheilijan kaksoisura ja mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto ammattilukiossa kiinnostivat opiskelijoita.

Yksilölliset tavoitteet huomioidaan

Lähihoitajan opinnot ensi syksynä aloittava Tiia Mustonen kertoi hakeneensa opintoihin tavoitteenaan valmistua aikanaan ensihoitajaksi.

”Sosiaali- ja terveysala oli minulla alun perin tavoitteena ja pääsin sitä opiskelemaan. Olen iloinen ja tyytyväinen, että pääsin opiskelemaan haluamalleni alalle.”

Hänen äitinsä Seija-Sisko Mustonen kertoi odottavansa tyttären opinnoilta yksilöllistä ohjausta, kannustusta ja vuorovaikutusta kodin ja koulun välillä.

Omnia on yksi harvoista ammatillisen koulutuksen järjestäjistä, joka järjestää opiskelijoille tilaisuuden opiskelupaikan vastaanottamiseen.

Jokaiselle opiskelijalle tarjotaan yksilöllinen opintopolku ja opinnot suunnitellaan aiemman osaamisen, opiskelijan tavoitteiden ja elämäntilanteen mukaan.

Paikalla tapahtumassa oli opojen ja opettajien lisäksi muun muassa Omnian terveydenhoitaja, kuraattori ja muuta henkilöstöä.