Ajankohtaiset

Opiskelupaikan vastaanottopäivät kiinnostivat

Omniassa järjestettiin opiskelupaikan vastaanottopäivät 18.-19. kesäkuuta. Tilaisuuksia oli kahtena päivänä ammatillisen koulutuksen eri toimipisteissä Espoossa ja Kirkkonummella.

Yli 700 opiskelijaa ja noin 300 läheistä paikalle houkutellut tapahtuma tarjosi monipuolisesti tietoa eri mahdollisuuksista opintojen aikana. Ilmoittautumisen yhteydessä aloitettiin myös opintojen henkilökohtaistaminen ja suunnittelu.

Jokaiselle opiskelijalle tarjotaan yksilöllinen opintopolku ja opinnot suunnitellaan aiemman osaamisen, opiskelijan tavoitteiden ja elämäntilanteen mukaan.

Työllistyminen ja ammattilukio kiinnostivat

Omnia on yksi harvoista ammatillisen koulutuksen järjestäjistä, joka järjestää opiskelijoille tilaisuuden opiskelupaikan vastaanottamiseen.

”Erityisesti kiinnostivat ammattilukio ja sen mahdollisuudet sekä ammatillisten perustutkintojen sisällöt. Paljon kyseltiin tarvittavista hankinnoista ja opintoihin liittyvistä käytännön asioista. Myös eri alojen työllistymismahdollisuudet kiinnostivat kävijöitä. Kansainvälisyydestäkin oltiin kiinnostuneita”, kertoo Omnian ohjaus- ja tukipalvelujen koordinaattori Päivi Saari.

Paikalla tilaisuuksissa oli myös opiskelijahuollon edustajia kertomassa palveluistaan opiskelijoille. Erityistukea tarvitseville opiskelijoille oli myös tarjolla tietoa.

Päivi Saaren mukaan tapahtuma sai myönteistä palautetta kävijöiltä.