Ajankohtaiset

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän teemana osallisuus ja oikeus apuun

Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan etänä mielen hyvinvoinnin puolesta.

Tiedetään, että aikaisella puuttumisella on tärkeä rooli mielenterveysongelmien ehkäisyssä.

Yhteisöllisyyden kokemukset sekä vertaistuki auttavat usein jaksamaan opinnoissa eteenpäin ja ne koetaankin tärkeänä voimavarana. Sosiaalisten suhteiden luominen on tärkeä osa yksilön kasvua ja kehitystä, ja varsinkin opiskeluaikana luodut ihmissuhteet ovat todella tärkeitä.

Sinulla on oikeus apuun

Usein meillä saattaa olla ajatus avunannosta konkreettisina suurina tekoina, vaikka tosiasiassa apua voi tarjota ja saada monin eri tavoin.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän #AvunArvoinen -kampanjalla halutaan tuoda esiin avuntarjoamisen monia muotoja sekä samalla kannustaa jakamaan kokemuksia sekä ennen kaikkea kannustaa nuoria ja opiskelijoita hakemaan apua, silloin, kun he kokevat sitä tarvitsevansa.

Omnian opiskelijana voit aina kääntyä opiskeluterveydenhuollon, kuraattorien ja psykologien puoleen sekä kertoa huolistasi myös oppilaitospastoreille.  

Lisää vinkkejä avunhakemiseen eri tilanteissa löydät Nyyti ry:n verkkosivuilta.

Osallistu #AvunArvoinen -kampanjaan

Osallistu Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaan jakamalla omia ajatuksiasi ja kokemuksiasi avun hakemisesta. Kannusta ystäviä tekemään samoin. Avoimuudella annat ympärillä oleville ihmisille kaivatun tilan kokea olevansa #AvunArvoinen.

Voit osallistua kertomalla oman tarinasi anonyymisti tai nimellä Nyyti ry:n sivuilla.

Voit myös jakaa somessa oman kokemuksesi avun hakemisesta hashtagillä #AvunArvoinen.

Lue lisää Opiskelijoiden mielenterveyspäivästä Nyyti ry:n verkkosivuilta.