Ajankohtaiset

Opiskelijatiedote 27.5.2020

Hyvin poikkeuksellinen kevät on päättymässä ja aurinko lämmittää lämpimästi kesän merkkinä. Toivottavasti teidän opintonne ovat edenneet etäopiskeluna parhaalla mahdollisella tavalla.

Perjantaina juhlitaan yhdessä kevätlukukauden päättymistä ja kesän alkamista. Kuitenkin kesälläkin on Omniassa paljon toimintaa ja InfoOmniassa teitä oppijoita palvellaan koko kesän.

Ensi syksyllä Omnian toiminta käynnistyy mahdollisimman normaalisti. Varaudumme kuitenkin mahdolliseen koronan toiseen aaltoon ja etätoiminnan jatkumiseen. Koska tilannetta ei voi ennustaa, niin syksyllä Omniassa jatkavien oppijoiden on hyvä seurata sähköpostitiedotusta ennen syyslukukauden alkua.

Oikein paljon onnea valmistuville ja aurinkoista kesää kaikille!

Maija Aaltola, rehtori

Onnea uusille ylioppilaille ja ammattiosaajille sekä kaikille opintonsa päättäville!

Omniasta valmistuu tänä keväänä 1110 ammatillisen ja ylioppilastutkinnon suorittanutta – onnea teille kaikille! Kevään ylioppilaat on jo julkaistu YLEn ylioppilaskoneessa ja YLEn amiskone julkaistaan tällä viikolla. Nimet on julkaistu vain niiltä osin, kun tieto valmistumisesta on ollut ja opiskelijat ovat antaneet luvan.

Paljon onnea kaikille tänä keväänä Omniassa opintonsa valmentavassa koulutuksessa, aikuisten perusopetuksessa sekä osaamiskeskuksessa ja Nuorten työpajoilla päättäville oppijoille!

Juhlitaan yhdessä Omnian Virtuaalisessa Kevätjuhlassa pe 29.5.2020 kello 17.00 - 18.15

Nyt saa laittaa juhlamekot ja puvut päälle, pöydän koreaksi ja kuplivaa laseihin. Omnian virtuaalisessa Kevätjuhlassa onnitellaan valmistuneita ja kiitetään lukukaudesta sekä virittäydytään kesätunnelmiin!

Virtuaalinen Kevätjuhla ei ole vain valmistumisjuhla, vaan se on juhla Omnian kaikille oppijoille, valmistuville ja heidän läheisilleen sekä Omnian sidosryhmille ja omalle henkilöstölle – kaikille kiinnostuneille.

Ohjelmassa on valmistuvien ylioppilaiden ja ammattilaisten lakittaminen sekä muiden valmistuvien onnitteluja, lyhyitä puheenvuoroja sekä musiikkiesityksiä ja iloisia tervehdyksiä. Koko ohjelma löytyy Virtuaalisen Kevätjuhlan 2020 -tapahtumasivulta.

Tapahtuma järjestetään perjantaina 29.5.2020 klo 17 – 18.15 ja sitä voi seurata virtuaalisesti omalta kotisohvalta. Juhlaa voi seurata myös opiskelukavereiden ja opettajan tai ohjaajan kanssa yhdessä, teille tutulla verkkoalustalla. Osallistu tapahtumaan klikkaamalla www.omnia.fi/kevatjuhla2020. Linkki aktivoituu 15 minuuttia ennen tapahtuman alkua.

Seuraavat Omnian valmistumisjuhlat, ylioppilasjuhlat ja ammattiosaajien juhlat, järjestetään joulukuun alussa livetilaisuuksina, jos mahdollista.

Ruokailujärjestelyt kesän aikana - etäopetuksessa olevien opiskelijoiden noutoruoan jakaminen päättyy 5.6.2020

1.6. alkaen henkilöstön ja lähiopetuksessa olevien opiskelijoiden on mahdollista ruokailla Kirkkokadun ja Leppävaaran ruokaloissa huomioiden turvavälit ja hygieniaohjeistukset, mikäli ruokalassa on tilaa. Pöytäpaikkoja ryhmitellään ja rajataan niin, että vastaamme asetettuihin väljyysehtoihin.

Jos ruokalassa ei ole mahdollista ruokailla, opettajat vastaavat lähiopetuksessa olevien opiskelijoiden ruokailutarpeen ilmoittamisesta ja noutavat ruoka-annokset sekä huolehtivat turvallisesta ruokailusta aiemmin ilmoitetun mukaisesti. Ruokailussa noutopöytätyyppinen ratkaisu ei ole tällä hetkellä mahdollinen, vaan ruoka tarjoillaan edelleen annoksina.

Huhtikuussa aloitettu ruoka-annosten jakelu etäopetuksessa oleville, maksuttoman kouluruoan piiriin kuuluville, oppijoille päättyy 5.6.2020.

Lounaskahvilat ovat auki seuraavasti:

Tapiola, 5.6. asti, klo 10.30 – 13.00, pientä syötävää tarjolla: voileipää, kahvi, ei lämmintä ruokaa
Leppävaara, 18.6. asti, klo 10.30 – 13.00
Kirkkokatu, 26.6. asti, klo 10.30 – 13.00

Omnia on kesälläkin auki

InfoOmnian asiakaspalvelupisteiden aukioloajat:
1.6. alkaen Kirkkokatu 16B ma klo 9-15, ti - to klo 9 - 16, pe klo 9 – 14
11.-18.6. Upseerinkatu 1-3 (Avec-talo) ma klo 9 - 15, ti - to klo 9 - 16, pe klo 9 – 14
1.-30.6. Itätuulenpiha 1 avoinna sovittaessa

Asiakaspalvelupisteissä tulee painaa ovikelloa ja asiakas tullaan noutamaan ovelta. Tavoitettavissa myös sähköpostitse info@omnia.fi

Omnian kirjastot ovat suljettuina 18.3. – 31.7, mutta kirjakassilainaus toimii 17.6. saakka. Ohjeet lainaukseen löytyvät Omnian nettisivuilta.

Lainoja voi palauttaa arkisin Kirkkokatu 16 A ja Upseerinkatu 11 toimipisteisiin, tuulikaapeissa oleviin palautuslaatikoihin. Vahtimestari avaa ulko-oven. Valmistuvien opiskelijoiden tulee muistaa palauttaa kaikki lainansa ennen valmistumista. Jatkavat opiskelijat voivat lainata aineistoa kesälainaksi 1.6. lähtien joko kirjakassilainauksella tai uusimalla lainojaan itse Aineistohaussa. Kesälainojen eräpäivä on 10.8. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä sähköpostilla kirjasto@omnia.fi.

Aikuislukion verkkokurssit ovat avoinna kesällä ja niitä voi suorittaa omaan tahtiin. Lisäksi elokuussa voi opiskella kesäopetuksen abikursseja 10.-20.8., joista kokeet pidetään 21.8 ja 28.8. Tutustu tarjontaan.

Työväenopiston kursseista löytyy paljon erilaista tekemistä kesäksi, niin verkkototeutuksina kuin perinteisinä läsnäolevinakin toteutuksina. Tutustu tarjontaan ilmonetissä.

Ammatillisen koulutuksen opetus jatkuu kesäkuussa ja työpaikalla tapahtuva oppiminen voi jatkua koko kesän. Jos sinulla on kesätyöpaikka opiskeltavalta alalta, on myös mahdollisuus solmia kesäoppisopimus. Lisätietoja: oppisopimus@omnia.fi.

Mukavaa kesää!

Lisätietoja antaa
Maija Aaltola
Rehtori
0503849354
Maija.Aaltola@omnia.fi