Ajankohtaiset

Opinto-ohjaajat kokoontuivat Omniassa

Muun muassa Espoon, Kirkkonummen ja Kauniasten peruskoulujen opinto-ohjaajat kokoontuivat Omniassa perjantaina 27. lokakuuta.

Päivän aikana opinto-ohjaajat osallistuivat työpajoihin, joissa aiheina olivat muun muassa Omnian verkkosivut, urheilupolku sekä jatko-opiskelijan terveiset.

Opinto-ohjaajat kuulivat myös amisreformin vaikutuksista ja urheilupolusta.

Haaga-Heliassa restonomiksi opiskeleva Jonna Holmberg kertoi Omniassa suoritettujen ammatillisten opintojen antaneen hyvät eväät jatko-opintoihin ammattikorkeakoulussa.

”Usein on niin, että jatko-opinnot ammattikorkeakoulussa ovat jonkin verran helpompia niille nuorille, jotka ovat jo valmistuneet ammattiin kuin niille, joilla on ainoastaan ylioppilastutkinto taustalla. Tämä johtuu siitä, että käytännön taitoja opetellaan niin paljon ammatillisissa opinnoissa”, Holmberg sanoi.

Espoossa Viherlaakson koulussa työskentelevä opinto-ohjaaja Noora Lybeck totesi päivän olleen antoisa ja mielenkiintoinen.

”Erityisesti työpajat olivat kiinnostavia. Näistä päivistä jää aina käteen jotain sellaista, jonka huomaa myöhemmin sanovansa oppilaille koulussa”, Lybeck sanoo.

”Yksi kiinnostavimmista työpajoista oli Escape Room, jossa oli pelillistetty matkailualaa.”

Noora Lybeck

Lybeck oli tyytyväinen myös iltapäivään, jonka aikana Omnian rehtori Maija Aaltola kertoi opinto-ohjaajille amisreformista.

”Sen myötä perusraamit selkiytyivät”, Lybeck kuvaili.

Noora Lybeck kertoo noin 40 prosentin oman koulunsa oppilaista valitsevan ammatillisen koulutuksen.

”Oli mielenkiintoista kuulla uutta asiaa myös lukio-opinnoista osana ammatillista koulutusta.”

Infopäivä opinto-ohjaajille järjestetään Omniassa noin kaksi kertaan vuodessa.