Ruusut ovat yleinen tapa muistaa valmistuvia
Ajankohtaiset

Omniasta valmistuu noin tuhat uutta osaajaa

Omnian ammatillisen koulutuksen juhlissa julistetaan tänä keväänä ammattilaisiksi noin 900 ammatillisen perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon huhti-toukokuussa suorittanutta opiskelijaa.

”Ammatillinen koulutus on kehittynyt ja kehittyy edelleen siihen suuntaan, että jokaisella opiskelijalla on omanlaisensa opiskelupolku. Uuden amiksen tärkein tehtävä on varmistaa opiskelijoilleen reitit työelämään joko suoraan tai jatko-opintojen kautta.”, sanoo Omnian ammatillisen koulutuksen rehtori Maija Aaltola.

Ammattilukiosta ylioppilaaksi

Ylioppilasjuhliaan viettää 83 Espoon aikuislukion opiskelijaa, joista 58 on ammattilukiolaisia. Ammattilukiolaiset valmistuvat ylioppilaaksi ja ammattilaisiksi tai heillä on aiemmin suoritettu ammatillinen tutkinto.

”Laaja yleissivistys ja vahva ammattiosaaminen ovat parasta pääomaa maailmassa, jossa työn murros on suuri. Vahva perusosaaminen on takuu hyvän työuran rakentumiselle, ja kaksoistutkinnon suorittaneelle kaikki korkeakouluväylät ovat auki.”, toteaa Omnian elinikäisen oppimisen rehtori Riikka-Maria Yli-Suomu.

Aikuisten perusopetuksen päättötodistuksen saa 22 opiskelijaa ja valmentavasta koulutuksesta lähes 89. Myös nuorten työpajalaiset viettävät kevään juhlia.

Opiskelijoiden menestys huomioidaan stipendein

Omnia palkitsee stipendein satoja eri tavoin menestyneitä opiskelijoita.

Esimerkiksi ammattitaitokilpailujen finalistit ja SakuStars-kisoissa menestyneet huomioidaan, ja tänä vuonna myös Taitaja2018-kilpailujen semifinaaleihin osallistuneet opiskelijat saavat tunnustuksen oppilaitokselta.

Stipendejä myönnetään myös lukuisille Omniassa opiskeleville urheilijoille, joista moni on menestynyt upeasti kansallisen ja kansainvälisen tason kilpailuissa.

Omniasta valmistuneiden nimet löytyvät Ylen amiskoneesta.

Lisätiedot:

Rehtori Maija Aaltola, ammatillinen koulutus, p. 050 384 9354, maija.aaltola(at)omnia.fi

Rehtori Riikka-Maria Yli-Suomu, elinikäinen oppiminen, p. 050 348 6544, riikka-maria.yli-suomu (at) omnia.fi