Ajankohtaiset

Omniasta urheiluoppilaitos

Omnia alkaa järjestää urheilijoiden ammatillista koulutusta tammikuusta 2018 alkaen. Opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämislupa koulutukselle myönnettiin lokakuussa 2017.

”Virallisen luvan myötä Omnia sitoutuu entistä vahvemmin urheilijoiden koulutuksen laadun kehittämiseen. Myös Espoon aikuislukio on mukana aiempaa vahvemmin”, kertoo Omnian toimialarehtori Merja Puolakka.

Omniassa urheilijoiden koulutusta on tähänkin asti hoidettu samoilla kriteereillä kuin virallisissa urheiluoppilaitoksissa, mutta erityisesti koulutuksen laatuun satsataan nyt entistä tehokkaammin. Urheilijan kaksoisuran mahdollistaminen on nyt osa Omnian virallista tehtävää.

”Tehostamme nyt entisestään yhteistyötä eri seurojen kanssa. Yhteistyöverkostojen ylläpitäminen ja kehittäminen ovat yhä tärkeämpi osa jokapäiväistä työtämme. Opiskelijoiden opintojen henkilökohtaistaminen on uuden hakumenettelyn myötä mahdollista heti opintojen alussa.”, Merja Puolakka toteaa.

Omniassa on vuodesta 2010 alkaen ollut mahdollista opiskella urheilupolulla. Se on suunnattu tavoitteellisesti harjoitteleville urheilijoille. Omnia on vuodesta 2012 alkaen ollut pääkaupunkiseudun urheiluakatemian jäsen.

Urheilupolulla opiskeleminen mahdollistaa säännöllisen harjoittelun ja opiskelun samanaikaisesti. Muun muassa aamuharjoittelut ovat mahdollisia urheilupolun opiskelijoille.

Omniassa opiskelevat urheilijat edustavat noin neljääkymmentä eri lajia. Mukana ovat muun muassa jääkiekko, monet kamppailulajit, nyrkkeily, jalkapallo ja salibandy sekä muodostelmaluistelu. Vuosittain Omnian urheilupolulla opiskelee noin 100-150 tavoitteellisesti urheilevaa opiskelijaa. Yksi osa urheilijoiden ammatillisen koulutuksen järjestämistä on syksyllä 2018 starttaava moottoriurheilijoiden koulutus.