Ajankohtaiset

Omniassa on monta väylää opintoihin

Omnia on tarjoaa useita eri vaihtoehtoja myös niille, jotka jäivät ilman opiskelupaikkaa kevään yhteishaussa. Reittisi tulevaisuuteen voi aueta jatkuvassa haussa tai vaikkapa valmentavan koulutuksen avulla.

Jatkuva haku on avoinna ympäri vuoden, joten voit hakea opiskelupaikkaa myös yhteishaun jälkeen. Jatkuvassa haussa voit hakeutua opiskelijaksi perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin. Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikenikäiset ammatilliessta koulutuksesta kiinnostuneet hakijat.

Valmentavassa koulutuksessa voit pohtia peruskoulun jälkeisiä vaihtoehtoja ja tutustua ammatillisiin perustutkintoihin. VALMA-koulutuksessa voit suorittaa myös tutkinnonosia perustutkinnoista ja näin lyhentää tulevia ammattiopintojasi.

Voit hakea myös Omnian nuorten työpajoille työkokeiluun. Työpajoilla pääset kokeilemaan ammattia, miettimään tulevaisuuttasi ja saat tukea suunnitelmiesi toteuttamiseen. Työpajat ovat avoinna 17-28-vuotiaille nuorille. Osalla pajoista voi opiskella oppisopimuksella ammatin.

Tutustu Omniassa opiskelevien ja jo valmistuneiden tarinoihin ja löydä oma polkusi Omniasta.