Hyppää pääsisältöön

Omnian kevään juhlissa tunnelma oli lämmin ja katseet tulevaisuudessa

Uutinen | 02.06.2023
Juhlia järjestettiin Leppävaarassa, Espoon keskuksessa sekä Tapiolassa 26.5.–2.6. välisenä aikana. Juhlapuheissa korostui oman työn ja kuljetun polun arvostaminen. Viikon aikana juhlittiin ammattiin valmistuneita, tuoreita ylioppilaita, aikuisten perusopetuksesta ja TUVAsta valmistuneita sekä kulttuuri- ja ammattiosaamisen sekä urheilun saralla menestyneitä.
""

Omniassa juhlittiin tällä viikolla noin 900 uutta ammattilasta, 96 uutta ylioppilasta, aikuisten perusopetuksen suorittaneita sekä TUVA-koulutuksen suorittaneita.

Ilo ja ylpeys näkyi niin valmistuvien kuin heidän läheistensä kasvoilta. Katse oli jo tulevaisuudessa - jatko-opinnoissa ja työelämässä. Viikolla juhlittiin myös TeamOmnian juhlassa muun muassa stipendin saajia, Taitaja-kisoissa ja urheilussa menestyneitä opiskelijoita sekä SAKUstarsissa palkittuja osaajia.

Ystävyyksiä ja yhteyksiä

""
Kuntayhtymän johtaja Tuula Antola onnitteli valmistuneita.

Juhlissa puheen pitänyt kuntayhtymän johtaja Tuula Antola muistutti, että elämänvalintoja tehdessä kannattaa kannustaa itseään kuin hyvää ystävää. 

”Opiskeluaika on todella ainutlaatuinen jakso, ja on tosi tärkeää saada kokea olevansa osa yhteisöä. Se tarjoaa hyviä mahdollisuuksia, omasta koulusta ja muista oppilaitoksista, vaalikaa ja ylläpitäkää ystävyyksiä ja yhteyksiä myös jatkossa.”

Juhlapuheessaan Omnian hallituksen puheenjohtaja Pirjo Kemppi-Virtanen muistutti valmistuvia, että jokainen heistä on jo osoittanut valmiutensa tulla oman alansa huippuosaajaksi tutkintonsa loppuun saattamalla. 

Kevään aikana ammattiosaamista on nähty myös Taitaja2023-kisoissa, joissa Omnia oli pääjärjestäjänä sekä Suomen ensimmäisessä Ammattilaisgaalassa.  Kemppi-Virtanen palasi puheessaan  Taitaja-viikkoon ja sen yhteishenkeen. Hän kannusti jokaista muistamaan viikon täyttäneen ammattiylpeyden. 

"Toivottavasti koulutuksenne on antanut teille monia käytännön taitoja ja työvälineitä toimia muuttuvassa työelämässä. Olette päässeet tutustumaan työhönne ja saaneet tuntuman siihen, millaiset työelämätaidot ovat tulevaisuudessa tärkeitä. Sinnikkyys ja halu oppia sekä kehittää omaa osaamista ovat niitä työelämän valtteja, joita myös tutkinnon suorittamisessa tarvitaan", Kemppi-Virtanen totesi. 

Voimme olla mitä vain

""
Kalle Kouvalainen piti valmistuneen opiskelijan puheen Leppävaarassa.

Jokaisessa juhlassa kuultiin myös valmistuneen opiskelijan puhe. Puheissa nostettiin esille ylpeys omasta osaamisesta sekä oppisopimuksen mahdollisuudet ja kiitettiin Omnian henkilökuntaa. Erityiskiitokset sai keittiöiden henkilökunta.

Opintojen päättäminen loppuun nosti esille ajatuksen, että elämä on edessä ja kaikki ovet avoinna. Osa opiskelijoista kertoi puheessaan Taitajaan osallistumisesta. Kilpailun myötä he saivat taitoja, joista on hyötyä myös työelämässä.

Ylioppilastutkinto on suuren työn takana

""
Ylioppilaan puheen piti Jan Lehtiö.

Perjantaina 2.6.2023 juhlittiin Espoon aikuislukiosta ylioppilaaksi kirjoittavia ylioppilaita ja kaksoistutkinnon suorittaneita opiskelijoita. Ylioppilaaksi pääsi yhteensä 96 henkilöä ja kaksoistutkinnon suoritti 29 opiskelijaa. 

Ylioppilaan puheen pitänyt Jan Lehtiö onnitteli opiskelijakollegoita suuresta työstä. Suurin osa Espoon aikuislukiolaisista suoritti opintonsa työn tai toisen tutkinnon rinnalla. Ylioppilastutkinto on siis suuri saavutus.

"Juhlimme tänään työn määrää ja yhden taipaleen valmistumista. Pääsemällä lukiotaipaleen loppuun, osoitimme että pärjäämme tulevissa haasteissa. Kaikista haasteista huolimatta, olemme täällä tänään ja voimme ylpeydellä pitää valkolakkejamme."

Aikuisten perusopetus auttaa löytämään omat vahvuutensa

""
Aikuisten perusopetuksen valmistujaisissa esiintyi oppilaiden bändi.

Torstaina 1.6. vietettiin Tapiolassa aikuisten perusopetuksen valmistujaisia. Aikuisten perusteopetus on yleissivistävää aikuisten koulutusta ja osa kotoutumisjärjestelmää. Tunnelma valmistujaisissa oli lämmin. Lomalle oltiin lähdössä hyvällä mielellä ja ylpeinä omasta saavutuksesta.

Oppilaiden bändin tulkinta Paula Vesalan kappaleesta Testamentti muistutti, että tärkeintä elämässä on se, kuinka kohtelee muita. Juhlassa puheen pitänyt toimialarehtori Anna-Maija Iskanius totesi, että aikuisten perusopetus on paitsi yleissivistävää koulutusta, myös mahdollisuus oppia perustaitoja ja löytää omat vahvuutensa. Perusopetuksen suorittaminen rakentaa myönteistä identiteettiä oppijana ja ihmisenä.

"Huominen on aina uusi mahdollisuus. Voit olla itse päättämässä, millaiseen maailmaan oven avaaminen sinut vie", Iskanius kannusti.

Lue myös: TUVAn ensimmäinen vuosi opetti paljon

Valokuvia kevään juhlista ja Taitaja-kisoista löydät Omnian mediapankista (mediapankki.omnia.fi).

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Kilpailutoiminta