Ajankohtaiset

Omniassa alkaa koripallo-ohjelma Omnia Basketball Academy

Omniassa käynnistyy huippu-urheiluun tähtäävä Omnia Basketball Academy -ohjelma. Tähän ohjelmaan osallistuvat urheilijat ovat sekä monikulttuurisia että kantaväestön nuoria. Ohjelman avulla nuoret valmistuvat ammattiin tai jatko-opiskeluun huipulle tähtäävän urheiluharjoittelun ohella. Akatemiajoukkue tulee koostumaan alle 19-vuotiaista pojista. Joukkueessa on 12 – 15 tavoitteellisesti urheilevaa nuorta. Joukkueen tavoitteena on päästä valtakunnan korkeimmalle sarjatasolle A-nuorten SM-sarjaan. Joukkuetta valmentaa Justice Graham.

Joukkue harjoittelee Koripalloliiton huippukoripalloon valmistavan HBA-ohjelman (Helsinki Basketball Academy) linjausten mukaisesti ja tekee tiivistä yhteistyötä heidän valmentajiensa kanssa. Ohjelma on osa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaa ja sitä toteutetaan yhteistyössä Walter ry:n, Omnian ja Koripalloliiton kanssa.

Joukkueen pelaajat opiskelevat Omnian opintopolkujen mukaisesti. Omnia tarjoaa toisen asteen koulutusta sekä ammatillisena koulutuksena että lukiokoulutuksena samassa oppilaitoksessa. Urheilija voi itse valita opiskelulinjansa ja Omnian toimipisteen, johon hakeutuu. Omnia vahvistaa tällä ohjelmalla monikulttuuristen sekä kantaväestön urheilijoiden mahdollisuuksia huipulle tähtäävän urheilun ja opiskelun yhdistävään kaksoisuraan.

Ohjelmaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lue lisää

Urheilu ja opiskelu Omniassa

Lisätietoja antaa
Petra Sillanpää
Opettaja
0468515210
Petra.Sillanpaa@omnia.fi