Hyppää pääsisältöön

Omnian yhteishaun hakijamäärä kasvoi

Uutinen | 08.04.2021
Yhteishaku toisen asteen koulutuksiin päättyi 7.4.2021.

Omnian ammatillisiin koulutuksiin haki yhteishaussa tänä keväänä ensisijaisesti 1653 hakijaa ja yhteensä Omniaan tehtiin 6825 hakua. Hakijoita oli yhteensä 3737.
Määrällisesti eniten hakijoita oli liiketoiminnan, sähkö- ja automaatioalan, sosiaali- ja terveysalan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin. Suhteessa aloituspaikkoihin laboratorioalan, media-alan ja kuvallisen ilmaisun, sähkö- ja automaatioalan sekä teknisen suunnittelun perustutkintoihin haettiin eniten. 

Omnian suosittuun ammattilukioon ei ole erillistä hakua. Kaikki yhteishaussa valitut opiskelijat voivat ilmoittautua lukio-opintoihin. 

Ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) haki 317 opiskelijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 244.

Samaan aikaan yhteishaun kanssa järjestettiin haku englanninkielisiin ammatillisiin perustutkintoihin, joihin haki 855 hakijaa. Määrällisesti eniten hakijoita oli englanninkieliseen sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon eli 368 hakijaa. Eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli englanninkieliseen tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon.

Kaikille peruskoulun päättäville nuorille taataan jatkopaikka. Sen varmistaa tänä vuonna toteutuva oppivelvollisuusuudistus, jonka alueellisessa valmistelussa Omnia on ollut vahvasti mukana. 

Yhteishaun hakijamäärissä näkyy suosittu jatkuva haku, jonka kautta Omnian ammatillisen koulutuksen opiskelijoista valitaan jo reilusti yli puolet. Ammatillisen koulutuksen opiskelijat voivat aloittaa opintonsa ja valmistua joustavasti ympäri vuoden.

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Uutinen
Ammattitaito