Ajankohtaiset

Omnian yhteishaun hakijamäärä kasvoi

Omnian ammatillisiin koulutuksiin haki yhteishaussa tänä keväänä ensisijaisesti 1653 hakijaa ja yhteensä Omniaan tehtiin 6825 hakua. Hakijoita oli yhteensä 3737.
Määrällisesti eniten hakijoita oli liiketoiminnan, sähkö- ja automaatioalan, sosiaali- ja terveysalan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin. Suhteessa aloituspaikkoihin laboratorioalan, media-alan ja kuvallisen ilmaisun, sähkö- ja automaatioalan sekä teknisen suunnittelun perustutkintoihin haettiin eniten. 

Omnian suosittuun ammattilukioon ei ole erillistä hakua. Kaikki yhteishaussa valitut opiskelijat voivat ilmoittautua lukio-opintoihin. 

Ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) haki 317 opiskelijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 244.

Samaan aikaan yhteishaun kanssa järjestettiin haku englanninkielisiin ammatillisiin perustutkintoihin, joihin haki 855 hakijaa. Määrällisesti eniten hakijoita oli englanninkieliseen sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon eli 368 hakijaa. Eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli englanninkieliseen tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon.

Kaikille peruskoulun päättäville nuorille taataan jatkopaikka. Sen varmistaa tänä vuonna toteutuva oppivelvollisuusuudistus, jonka alueellisessa valmistelussa Omnia on ollut vahvasti mukana. 

Yhteishaun hakijamäärissä näkyy suosittu jatkuva haku, jonka kautta Omnian ammatillisen koulutuksen opiskelijoista valitaan jo reilusti yli puolet. Ammatillisen koulutuksen opiskelijat voivat aloittaa opintonsa ja valmistua joustavasti ympäri vuoden.

Pääsykokeet ja riittävän kielitaidon arviointi

Omnia ei järjestä pääsy- ja soveltuvuuskokeita ammatilliseen koulutukseen hakeutuneille. Hakeutumisvaiheen karsinnan sijasta panostetaan opintojen alussa ja aikana tapahtuvaan henkilökohtaiseen suunnitteluun ja ohjaukseen. 

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi, kutsutaan kielitaidon arviointiin.

Tulokset julkaistaan 17.6.2021

Yhteishaun tulokset julkaistaan 17.6.2021, ja opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 1.7.2021. Kaikille syksyn koulutuksiin valituille järjestetään virtuaalinen Tervetuloa Omniaan -tilaisuus 23.6.2021 klo 12-14.

InfoOmnia auttaa

Ammatillisiin koulutuksiin voi hakea ympäri vuoden jatkuvassa haussa. Hakijan ohjauspalvelu InfoOmnia auttaa puhelimitse numerossa 09 2319 8360 tai sähköpostitse info@omnia.fi.
 

Lisätietoja antaa
InfoOmnia
09 2319 8360
info@omnia.fi

Lisätietoa:
InfoOmnian sivut

Maija Aaltola
Rehtori
0503849354
Maija.Aaltola@omnia.fi