Ajankohtaiset

Omnian viherrakentaja Oscar Lepistö edustaa Suomea EuroSkills-kisassa

Ammattitaidon Euroopan mestaruuskilpailu EuroSkills järjestetään Göteborgissa 30.11.–4.12.2016. Kilpailuun osallistuu noin 500 alle 25-vuotiasta ammattiosaajaa ympäri Eurooppaa. Suomen maajoukkueessa on 30 kilpailijaa ja 25 lajieksperttiä. Maajoukkuetta valmentaa ja kisaan lähettää Skills Finland yhteistyökumppaneineen. Ammattitaitomaajoukkueen juhlallinen lähettämistilaisuus järjestettiin Helsingin Säätytalolla 4.11.2016, jossa pääpuhujana oli opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Omniaa maajoukkueessa edustaa viherrakentamisen artesaani Oscar Lepistö. Viime keväänä Omniasta valmistunut Lepistö työskentelee viheralan perheyritys Lepistö & Sons Oy:ssä. Hän on siis kasvanut viherrakentamisen parissa. Oscariin voi seuraavien viikkojen aikana törmätä taas Omniassa, missä hän valmentautuu tulevaan kilpailuun yhdessä kollegaorganisaatiosta tulevan kilpailuparinsa Jani Kinnusen kanssa.

Eksperttinä ja lajipäällikkönä viherrakentamisen lajissa toimii omnialainen viherrakentamisen lehtori Thomas Vasenius. Vankkaa kisakokemusta sekä Lepistölle että Vaseniukselle on karttunut kotimaisesta ammattitaidon SM-kisa Taitajasta sekä kansainvälisistä ammattitaitokilpailuista. Omnialla on myös pitkä historia yhteistyöstä Skills Finlandin kanssa.

Lisätietoja