Hyppää pääsisältöön

Omnian tutkimuspäällikkö Tarja Lang OTTU ry:n puheenjohtajaksi

Uutinen | 16.05.2022
Lang on ensimmäinen toista astetta edustava puheenjohtaja tutkimusseuran historiassa.

Tarja Lang.

Omnian tutkimuspäällikkö Tarja Lang on valittu Ammatillisen koulutuksen tutkimusseura OTTU ry:n puheenjohtajaksi. Puheenjohtajuuskausi on kaksivuotinen. 

Lang on tieteellisen tutkimusseuran historiassa ensimmäinen toisen asteen koulutusta edustava puheenjohtaja, ja hän on ollut yhdistyksen toiminnassa mukana neljä ja puoli vuotta. Tänä aikana Omniassa on järjestetty muun muassa vuoden 2018 ammattikasvatuksen valtakunnalliset tutkimuspäivät, joissa oli mukana lähes 200 osallistujaa.

”OTTU ry:n jäsenyys ja puheenjohtajuus ovat Omnialle mahdollisuuksia päästä mukaan sellaiseen tutkimustiedon virtaan, joka johtaa parempaan kilpailukykyisyyteen ja vahvempaan etulyöntiasemaan”, Lang toteaa.

Vahvat verkostot

Tutkimustyötä tehdään verkostoissa, ja tutkimusperäistä tietoa käytetään koulutuksen kehittämiseen. Niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin verkostoissa on ammattikorkeakouluja sekä yliopistoja ja tutkimuslaitoksia.

”Tämä johtaa odotetusti parempiin taitoihin ja vaikuttavuuteen. Koulutuksen linjauksiin tulee olla käytettävissä tutkimusperusteista tietoa”, Tarja Lang toteaa.

”Lisäksi on tärkeää, että ammattiopinnoissakin annetaan opiskelijoille perusteet kriittiseen ajatteluun. Tässä tutkimusperusteisuudella on keskeinen rooli. Samoin sillä on merkittävä rooli työ- ja elinkeinoelämän kehittämisessä”.

Tutkimusaiheita käsittelyyn

OTTU ry:n puheenjohtajana Tarja Lang vie myös Omniassa esiin nousevia tutkimusideoita eteenpäin.

”Toisen asteen kohdalla tutkimus on tyypillisesti soveltavaa ja monitieteistä, työelämälähtöistä tutkimusta. Muun muassa digitalisoituminen ja AI robotiikka sekä pelillisyys ovat tällä hetkellä keskeisiä tutkimuskohteita”, Lang selvittää.

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Uutinen
Kehittäminen
Verkostot