Hyppää pääsisältöön

Omnian Teknologiatiistain tapahtuma kiinnosti peruskoululaisia

Uutinen | 23.11.2022
Omnian Leppävaaran toimipisteessä järjestettiin Teknologiatiistain tapahtuma, jossa peruskoululaiset ja muut vierailijat pääsivät tutustumaan kone- ja tuotantotekniikan opiskeluun ja opetustiloihin. Teknologiatiistai on ammattioppilaitosten ja teknologiayritysten yhteinen tapahtumapäivä, jonka pääjärjestäjä on Teknologiateollisuus ry.
Etualalla on johtoja ja nappuloita, taka-alalla on ihmisiä.

Omniassa kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelee noin 160 opiskelijaa. Vuosittain koulutuksesta valmistuu noin 40 alan ammattilaista: koneistajia, koneasentajia, koneautomaatioasentajia ja levyseppähitsaajia. Työpaikat löytyvät konepajoista ja teollisuudesta.

Opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa tutkinto joko Omniassa opiskellen päivä- ja iltaopetuksessa tai työpaikalla oppisopimuskoulutuksena. Opiskelijoiden tukena Omniassa on kuusi alan opettajaa, ohjaaja, erityisopettaja ja opinto-ohjaaja.

Osan opinnoistaan opiskelijat suorittavat työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksoilla. Alan työelämässä oppimisen paikkoja tarjoavat esimerkiksi ABB, Amak Oy ja Festo sekä 20 aktiivista yritystä ympäri pääkaupunkiseutua. Alan opetusta kehitetään yhteistyössä työpaikkojen sekä Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja Metropolia-ammattikorkeakoulun kanssa.

”Järjestämme Omnian Teknologiatiistain tapahtuman jakaaksemme tärkeää tietoa metallialan eli kone- ja tuotantotekniikan koulutuksesta. Alalla on iso työvoiman tarve ja haluamme osaltamme tuoda esille alan hyviä koulutus- ja työllisyysmahdollisuuksia”, kertoo koulutuspäällikkö Anne Nikkanen Omniasta.

Tuikkukipon taittaminen koneessa.

Osallistujat saivat tehdä tuikkukipon tuliaisena kotiin

Tapahtumaan oli ennakkoon ilmoittautunut 70 peruskoululaista opettajineen. Osallistujat pääsivät tekemään tuikkukipon kone- ja tuotantotekniikan opetuksessa käytettävillä laitteilla. Lisäksi he pääsivät seuraamaan robotiikan käyttöä alan opetuksessa.

Tuikkukipon tekeminen oli mukavaa valmistavalla luokalla olevien nuorten mielestä. He sanoivat päivän olleen innostava, ja kone- ja tuotantotekniikan opiskelun tulevaisuudessa kiinnostavan.

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Uutinen
Ammattitaito