Ajankohtaiset

Omnian seniorit rakentavat tekoälyn ohjaamaa aeroponista yhteisöpuutarhaa

Otaniemessä Omnia AI Labin pihalla on hyvä pöhinä, kun eri taustoista olevat ihmiset sulassa sovussa rakentavat älykkäitä aeroponisia viljely-yksiköitä. Yksiköt tulevat älykkääseen yhteisöpuutarhaan, jossa tällä hetkellä tekoälyn avustamana kasvatetaan tomaattia, salaattia ja yrttejä. Vicky, yksi pilottipuutarhan viljelijöistä, on laittanut kasvamaan myös erilaisia kiinalaisia vihanneksia.

Yhdessä viljelemällä osallistujat voivat jakaa omaa osaamistaan, saada uusia ystäviä sekä merkityksellistä tekemistä vaikuttamalla konkreettisesti maailman suurien haasteiden ratkaisemiseen.

Jos nykytahti jatkuu, mahdollisuus hyvään elämään viedään vääjäämättä tulevilta sukupolvilta. Edes tällä väestömäärällä ei pystytä ruokkimaan koko maapallon väestöä.

aeroponinen yhteisöpuutarha.

Samaan aikaan väestö kasvaa edelleen, mutta käytössä olevan viljelysmaan määrä vähenee ilmastonmuutoksen vaikutuksesta. Yhtenä vastauksena tähän haasteeseen on urbaani vertikaalinen ruuantuotanto, joka vaatii vähemmän viljelysmaata sekä tuotantomuotona aiheuttaa perinteiseen ruokaketjuun nähden vähemmän päästöjä.

Mikäli haluamme vaikuttaa tähän haasteeseen globaalilla tasolla, on meidän mahdollistettava tämän teknologian käyttömahdollisuus kaikille kansalaisille riippumatta heidän taustastaan tai teknologisesta osaamisestaan.

Pilottipuutarhurit vievät aktiivisesti tietoa eteenpäin. Hanna-Leena on kertonut puutarhasta kaikille ystävilleen ja Kari suunnittelee tuovansa ensi kerralla vaimonsakin käymään. Raijalla on jo ensimmäinen vesiviljelykokeilu kotona käynnissä.

Viljely tapahtuu tällä hetkellä osana työväenopiston tarjontaa, ja rakentamiseen ovat osallistuneet useat Omnian ammatilliset koulutusalat.

Seniorit tekoälymentoreina

aeroponinen yhteisöpuutarha.

Lue lisää aiemmasta uutisestamme Omnia pilotoi maailman ensimmäistä älykästä aeroponista yhteisöpuutarhaa.

 

Lisätietoja antaa
Heidi Rajamäki-Partanen
Innovaatiojohtaja
0401267182
Heidi.Rajamaki-Partanen@omnia.fi
Päivi Korhonen
Viestintä- ja markkinointijohtaja
0401267599
Paivi.Korhonen@omnia.fi