Ajankohtaiset

Omnian opiskelijat rakentavat omakotitaloja Espoon Pellakseen

Omnia Koulutuksen opiskelijat ovat aloittaneet uusien omakotitalojen rakentamisen Espoossa Pellaksen rakennustyömaalla. Pellakseen valmistuu yhteensä kahdeksan omakotitaloa, joista kolmea ensimmäistä rakennetaan parhaillaan. Diakonissantiellä sijaitsevat talot rakennetaan vaiheittain porrastetussa aikataulussa.

Omnia rakentaa talot mahdollisimman omavaraisesti perustustöistä piha-alueen viimeistelyyn. Talojen valmistuttua kiinteistövälittäjä myy ne asiakkaalle.

Rakennustyömaat ovat oppimisympäristöjä talonrakentaja-, sähkö-, lvi-, puu-, viher- ja metallialojen opiskelijoille. Pellakseen rakenteilla olevat omakotitalot rakennetaan pre-cut -menetelmällä. Pre-cut –menetelmässä talon osat tuodaan valmiina rakennustyömaalle. Rakentamisen yhteistyökumppani on Koskinen/Herrala Oy. Kaikissa taloissa on maalämpöjärjestelmä, ledvalaistus sekä älytalojärjestelmä, jolla ohjataan valaistusta ja ilmanvaihtoa.

Pellakseen nousevat talot rakennetaan oppimisen ehdoilla ja ne ovat eri alojen opiskelijoiden taidonnäytteitä.

Työvaihe kerrallaan toteutettavassa projektissa opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua aidon kohteen rakentamiseen. Työn laadun varmistamisessa ovat mukana opettajat, jotka ovat alojensa ammattilaisia.

Omnian toisella rakennustyömaalla Espoon Henttaalla valmistuneista kahdesta omakotitalosta molemmat on myyty ja niiden avaimet on luovutettu omistajille.

Lisätiedot:
Koulutuspäällikkö Jaakko Salmi, 050 307 1435, jaakko.salmi@omnia.fi