Hyppää pääsisältöön

Omnian ja Leppävaaran Pyrinnön yhteistyö mahdollistaa urheilijan kaksoisuran koripalloa pelaaville tytöille

Uutinen | 24.05.2023
Yhteistyön tavoitteena on taata Omniassa opiskeleville koripalloa pelaaville 15–19-vuotiaille tytöille mahdollisuus kehittyä ja pelata Leppävaaran Pyrinnön eli LePyn 17- ja 19-vuotiaiden joukkueissa sekä mahdollisessa LePyn naisten joukkueessa.

Omnia ja Leppävaaran Pyrintö ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Tavoitteena on kannustaa tavoitteellisesti koripalloa pelaavia tyttöjä urheilun ja opiskelun onnistuneeseen yhdistämiseen ja taata heille mahdollisuus kehittyä ja pelata LePyn alle 17- ja 19-vuotiaiden joukkueissa.

Opiskelijat ovat mukana Omnian urheilijan kaksoisura -ohjelmassa, ja heille tarjotaan mahdollisuus tavoitteellisen urheilun ja opiskelun joustavaan yhdistämiseen sekä tukea muun muassa valmennuksen. He tulevat osaksi Omnia Basketball Academyn toimintaa.

Omnia Basketball Academy on mahdollistanut pojille tavoitteellisen koripallon pelaamisen ja opiskelun yhdistämisen jo vuodesta 2019. On hienoa, että nyt käynnistyvä yhteistyö LePyn kanssa mahdollistaa saman myös koripalloileville, Omniassa opiskeleville tytöille”, kuntayhtymän johtaja Tuula Antola sanoo.

Toukokuussa 2023 Omnia Basketball Academy voitti Suomen mestaruuden alle 19-vuotiaiden poikien sarjassa. Ohjelman joukkueet pelaavat vuosittain myös kansainvälisiä korkean tason turnauksia.

Leppävaaran Pyrinnön toiminnanjohtaja Marika Vilanen pitää yhteistyötä luonnollisena jatkumona seuran toiminnalle.

”Yhteistyö oppilaitosten kanssa on seuralle tärkeää ja tukee hyvin jo pitkään käynnissä ollutta Leppävaraan yläkoulun kanssa tehtyä yhteistyötä opiskelun ja urheilun yhdistämiseksi. Suur-Leppävaara on alueena monimuotoinen, ja haluamme kannustaa koripalloa pelaavia tyttöjä urheilun ja opiskelun yhdistämiseen. Yhteistyö Omnian kanssa tarjoaa tähän hyvän mahdollisuuden”, hän sanoo.

Omnia Basketball Academy ohjelma on tarkoitettu tavoitteellisesti koripalloa pelaaville nuorille, jotka haluavat suorittaa ammatillisen perustutkinnon tai ylioppilastutkinnon.

Ohjelmassa mukana olevat kuuluvat Omnian Urheilijan kaksoisura -koulutukseen ja tulevat pojissa osaksi Omnian koripallojoukkuetta ja tytöissä osaksi Leppävaaran Pyrinnön tyttöjoukkueita, jotka karsivat nuorten alle 17- tai 19-vuotiaiden SM-sarjaan.

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Urheilutoiminta