Ajankohtaiset

Omnian kirjaston vinkki kirjojen ystävälle

Kirjaa ei pidä arvostella kansien perusteella, sanotaan. Mutta lukijan arvoja voi arvuutella siitä, miten hän kirjoja - omia tai lainattuja - kohtelee. Koirankorville taitellut sivut, vapaankäden alleviivaukset ja kahviläikät kirjaston kirjoissa kismittävät, koska huolimattomuuden lisäksi ne kertovat välinpitämättömyydestä muita lukijoita kohtaan. 

Kirjanmerkit

Harvemmin kirja tulee luettua yhdellä istumalla, joten kesken jäänyt kohta on hyvä merkitä. Onneksi on keksitty kirjanmerkki. Kaunis, persoonallinen, itsetehty tai lahjaksi saatu; kirjanmerkeistä jokainen löytää itselleen sopivan ja vaikka jokaisen kesken olevan kirjan väliin.  

Kirjanmerkki on vähän tilaa vievä, oiva tuliainen kirjanystävälle tai itselle. Kirjanmerkkinä ei kannata käyttää tärkeää valokuvaa, seteliä tai voittonumerot sisältävää lottokuponkia. Aivan varmasti ne unohtuvat kirjan väliin. Seteleitä tai voittoarpoja toki harvemmin on löytynyt palautuskirjojen välistä.  

Oma kirjanmerkkikokoelma on karttunut matkamuistoina, lahjoina sekä heräteostoksina paperikaupassa. Joskus ne jäävät pitkäksi aikaa kesken jääneen kirjan väliin, toisinaan merkki siirtyy kirjasta toiseen yöpöydällä. Ne tuovat mieleen paikkoja, ihmisiä ja luettuja kirjoja. Ja toivottavasti kertovat jotain minusta lukijana, kirjanystävänä ja hyvän tarinan arvostajana. 

Vietä Kirjanystävänpäivää lukemalla ja tarinan jäädessä kesken, käytä kirjanmerkkiä! 

Tutustu Omnian kirjaston palveluihin.