Ajankohtaiset

Omnian kansainvälisyys vahvistuu

Joka vuosi Omniasta liikkuu ulkomaille runsaasti henkilöstöä ja opiskelijoita. Omnia on myös vuosi toisensa jälkeen suosittu kohde niin ulkomaalaisille työssä oppijoille, henkilöstölle kuin muille suomalaisesta koulutuksesta kiinnostuneille kansainvälisille vieraille.

Vuonna 2018 Omniasta liikkui ulkomaille työssä oppimaan 159 ammatillista opiskelijaa. Näiden lisäksi lyhyempiä vaihtojaksoja tehtiin ulkomaille 60. Suosituimmat kohdemaat opiskelijoilla olivat Espanja ja Saksa. Uusien kumppaneiden kanssa aloitettiin yhteistyö Maltalla, Portugalissa, Tanskassa, Sloveniassa ja Liettuassa. Suurin osa opiskelijoista matkusti toiseen Euroopan maahan, mutta heitä oli muutama myös Japanissa ja Tansaniassa.

Suomeen tuli Omnian kautta työssä oppimaan 174 opiskelijaa. Heitä tuli eniten Saksasta, Ranskasta ja Virosta, mutta jonkin verran myös kauempaa Japanista ja Kiinasta.

Vuonna 2018 Omnian henkilöstö teki 169 matkaa ulkomaille. Tavallisesti henkilöstön ulkomaanjaksoilla osallistutaan esimerkiksi kansainvälisen hankkeen kokoukseen, tutustutaan oman alan käytäntöihin tai vieraillaan uusissa työssä oppimispaikoissa.

Myös Omnia kiinnosti edellisvuosien tapaan kansainvälisiä vierailijoita. Heitä Omniassa kävikin 64 ryhmää, joissa oli yhteensä 780 henkilöä. Näiden lisäksi muita kansainvälisiä vierailijoita, kuten kumppanikoulujen opettajia tai hankkeiden kokouksiin osallistujia, kävi Omniassa 217 henkeä. Kansainvälisiä vieraita Omniassa kävi esimerkiksi Saksasta, Italiasta, Japanista, Intiasta, Taiwanista ja Singaporesta.