Ajankohtaiset

Omnian hakijamäärä kasvoi - tekniikan alat entistä suositumpia

Omnia Koulutuksen ammatillisiin koulutuksiin haki Opetushallituksen alustavien tietojen mukaan ensisijaisesti 1455 hakijaa kevään yhteishaussa. Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi selvästi viime vuoteen verrattuna. Omnian hakusijoille 1-5 tehtiin yhteensä 5804 hakua. Määrällisesti eniten kiinnostivat liiketoiminnan (1037 hakua), sosiaali- ja terveysalan (627) ja tieto- ja viestintätekniikan (462) perustutkinnot.

Tekniikan alojen tutkinnot lisäsivät eniten suosiotaan. Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi erityisesti tieto- ja viestintätekniikan, sähkö- ja automaatioalan, kone- ja tuotantotekniikan, teknisen suunnittelun sekä rakennusalan perustutkinnoissa.

Aloituspaikkoihin suhteutettuna vetovoimaisin ammatillista perustutkinnoista oli tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, johon haki 127 ensisijaista hakijaa. Toiseksi vetovoimaisin oli talotekniikan perustutkinto, kolmanneksi vetovoimaisin laboratorioalan perustutkinto. Aloituspaikkoja oli yhteishaussa yhteensä 1783.

Uusilla tutkinnoilla palvellaan entistä paremmin työelämän tarpeita

Kaikki ammatilliset perustutkinnot uudistuvat syksyllä 2018 palvelemaan entistä paremmin opiskelijan ja työelämän tarpeita. Omnian uusia tutkintoja ovat muun muassa puutarha-alan, hius- ja kauneudenhoitoalan sekä tekstiili- ja muotialan perustutkinto. Aiemmin vain aikuisopiskelijoille tarjottuihin puuteollisuuden perustutkintoon ja veneenrakennuksen perustutkintoon sai nyt hakea myös yhteishaussa. Omnian tarjonnassa on yhteensä 23 ammatillista perustutkintoa.

”Työvoimatarpeen kannalta olen erittäin iloinen tekniikan alojen hakijamäärän kasvusta. Olisin toivonut enemmän hakijoita muun muassa uudistuvaan ravintola- ja catering-alan perustutkintoon. Ravintola- ja cateringalalta valmistuneet opiskelijamme ovat erittäin haluttuja työmarkkinoilla”, toteaa rehtori Maija Aaltola.

Yhteishaun tulokset julkaistaan 14.6.2018

Koulutukseen hyväksytyt saavat valintakirjeen aikaisintaan 14.6.2018. Opiskelupaikan saaneiden nimet julkaistaan Omnian verkkosivuilla osoitteessa omnia.fi, mikäli hakija on antanut luvan nimensä julkaisemiseen verkossa. Saatu opiskelupaikka tulee vahvistaa viimeistään 27.6.2018.

Jatkuva haku läpi vuoden

Ammatillisiin perustutkintoihin voi hakeutua nyt ympäri vuoden jatkuvassa haussa. Jatkuvan haun kautta voivat hakea kaikenikäiset ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneet hakijat. Yhteishaun ja jatkuvan haun kautta valituille opiskelijoille tarjotaan samat opiskelumahdollisuudet. Lisätietoja jatkuvasta hausta omnia.fi/jatkuvahaku.

Hakeutuminen valmentavaan koulutukseen 22.5.–24.7.2018

Haku ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) on käynnissä 22.5.–24.7.2018. Lisätietoja ja hakeutuminen valmentavaan koulutukseen Omnian verkkosivuilta omnia.fi/hae-oppimaan/valma.

Neuvoja ja tietoa InfoOmniasta

Hakijan ohjauspalvelu InfoOmniasta saa tietoa opiskeluvaihtoehdoista, hakuajoista ja -tavoista sekä apua koulutuksiin hakeutumisessa info@omnia.fi tai puh. 09 2319 8360.

Lisätiedot:
Rehtori Maija Aaltola
p. 050 384 9354
maija.aaltola(at)omnia.fi