Ajankohtaiset

Omnian hakijamäärä kasvoi

Omnian ammatilliseen koulutukseen haki tänä syksynä 1583 hakijaa, kun hakijamäärä viime syksynä oli 1206. Syksyn haussa haettiin tammikuussa 2018 alkaviin ammatillisiin perustutkintokoulutuksiin.

Aloituspaikkoja tammikuussa alkaviin perustutkintokoulutuksiin on 566, kun niitä tämän vuoden tammikuussa alkaneisiin koulutuksiin oli 388. Edellisvuotta enemmän opiskelupaikkoja on erityisesti hotelli, ravintola- ja cateringalan perustutkintokoulutuksessa, josta valmistutaan kokiksi ja tarjoilijaksi. Opiskelupaikkoja on aiempaa enemmän myös liiketalouden perustutkintoon ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon johtavissa koulutuksissa.

”Omniassa ammatillista koulutusta on kehitetty yksilöllisempään suuntaan. Opiskelijat voivat aloittaa opintonsa ja valmistua yhä joustavammin ympäri vuoden. Syksy on yleisin aika aloittaa opinnot, mutta tammikuu on varsinkin aikuisille opiskelijoille hyvin suosittu opintojen aloitusaika. Hakijamäärän kasvuun vaikuttaa se, että Omnia on lisännyt opiskelijapaikkoja aloille, joissa on työvoimapulaa. Metron avautuminen lisää palvelualan työtekijöiden tarvetta entisestään ” pohtii Omnian rehtori Maija Aaltola.

Tämän vuoden koulutushaku päättyi 12. marraskuuta. Opiskelijavalinnoista tiedotetaan koulutuksiin valituille viimeistään 15. joulukuuta. Opinnot alkavat 11. tammikuuta 2018.

Vuonna 2018 ammatillisen koulutuksen haut uudistuvat. Käyttöön otetaan uusi ympäri vuoden avoinna oleva jatkuva haku. Jatkuvan haun rinnalle jää keväisin toteutettava yhteishaku. Yhteishakuaika on ensi vuonna 20.2. -13.3.2018.