Ajankohtaiset

Omnian eSport-pajalla koulutetaan pelaamisen osaajia

Omnian eSport-paja aloitti toimintansa toukokuussa Otaniemessä Omnian AI Labin tiloissa.

”Pajalla tähdätään ammattimaiseen toimintaan. Paja on kaikille avoin, eikä aiempaa pelikokemusta tarvita. Tällä hetkellä mukana on henkilöitä, jotka ovat pelanneet aiemmin”, pajasta vastaava Jukka Planman selvittää.

Kymmenen hengen pelaajajoukko keskittyi aluksi tiimipelaamisen teemaan ja ryhmätyötaitoihin.  Paja on tarkoitettu työttömille nuorille, jotka tähtäävät e-urheilun osaajiksi.

”Esimerkiksi stressinsietokyky, paineenhallinta ja elintapojen säännöllisyys ovat seikkoja, joiden käsittely pelaajien kanssa on tärkeää. Meillä on sitä varten valmentajat, jotka käyvät näitä asioita pelaajien kanssa läpi ryhmätapaamisissa”, Jukka Planman kertoo.

”Nyt olemme päässeet hyvin pelaamisen rytmiin ja tiimin muodostamiseen. Tavoitteena on, että pajalta löytyy uusia alan ammattilaisia, jotka hallitsevat pelaamisessa tarvittavat taidot.”

Tiimi osallistuu elokuussa Helsingissä järjestettävään e-urheilun suurtapahtumaan Assembly-messuille, jossa Omnian Overwatch-tiimi on mukana Overwatch Summer 2019 -turnauksessa. Suunnitteilla on myös ystävyysottelu Nyyrikki eSportsin kanssa.

Omnian videopaja on kuvannut dokumenttia eSport-pajan toiminnan alusta asti, ja se julkaistaan syksyllä. ESport-pajan toimintaa voi seurata myös Twitterissä.