Ajankohtaiset

Omnian ammatillinen koulutus kiinnosti yhteishaussa

Määrällisesti eniten opiskelijoita valittiin liiketoiminnan perustutkintoon (310 opiskelijaa) sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon (218 opiskelijaa) ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon (136 opiskelijaa). Opiskelijoita valittiin 22 eri ammatilliseen perustutkintoon.

Omnian hakusijoille 1 - 5 tehtiin yhteensä 5669 hakua.

Ammatilliseen perustutkintoon haetaan yhteishaun lisäksi jatkuvassa haussa. Jatkuva haku on avoinna ympäri vuoden kaikenikäisille hakijoille ammatillisesta taustasta riippumatta.

Opiskelupaikka vastaanotettava 25.6.2020 mennessä

Omniaan valittujen nimet julkaistiin torstaina 11.6.2020 Omnian verkkosivuilla. Opiskelupaikka on vastaanotettava 25.6.2020 mennessä. Opiskelupaikan voi vastaanottaa sähköisesti linkin kautta, jonka hakija saa hakemuksessa ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Mikäli opiskelupaikka otetaan vastaan sähköisesti, on valitun kuitenkin toimitettava opiskelupaikan vahvistuslomake kirjallisena sekä kopiot koulutodistuksista InfoOmnian asiakaspalvelupisteisiin (Kirkkokadun InfoOmnia, Kirkkokatu 16 B tai Upseerinkadun InfoOmnia, Upseerinkatu 1 - 3).

Varasijoille valittuja kutsutaan opiskelijaksi heti, kun paikkoja vapautuu.

Tervetuloa Omniaan -verkkotilaisuudet

Omnia järjestää kaikille valituille opiskelijoille ja heidän perheilleen 16. - 17.6.2020 Tervetuloa Omniaan –verkkotilaisuudet, joissa opiskelijat saavat tietoa tulevista opinnoistaan ja voivat kysyä heitä mietityttäviä kysymyksiä. Linkit verkkotilaisuuksiin ja aikataulu ovat nähtävissä Omnian verkkosivulla www.omnia.fi/tervetuloaomniaan.

”Onnea Omniaan valituille tuleville ammattilaisille. Toivotan teidät kaikki tervetulleiksi ensi viikolla Tervetuloa Omniaan -verkkotapaamiseen. Pääset jo silloin valmistautumaan syksyn opintojen aloitukseen”, toteaa rehtori Maija Aaltola.

Kaikille peruskoulun päättäville jatkopaikka

Omniassa on tarjolla monia vaihtoehtoja yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneille. Yhdessä Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten kanssa varmistetaan, että koulutustakuu toteutuu ja jokaiselle peruskoulun päättävälle löytyy koulutus- tai muu mahdollisimman soveltuva jatkopaikka.

Reitti koulutukseen voi aueta jatkuvassa haussa tai vaikkapa valmentavan koulutuksen (Valma) kautta. Jatkuva haku on avoinna ympäri vuoden, joten voit hakea opiskelupaikkaa myös yhteishaun jälkeen. Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikenikäiset ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneet hakijat.

Valmassa voi pohtia peruskoulun jälkeisiä vaihtoehtoja ja tutustua ammatillisiin perustutkintoihin. Valma-koulutuksessa voi suorittaa myös tutkinnon osia perustutkinnoista ja näin lyhentää tulevia ammattiopintoja.

Myös Omnian nuorten työpajoille on jatkuva haku. Työpajoilla pääsee kokeilemaan ammattia ja saa ohjausta ja tukea opiskelu- tai työpaikan hakuun. Työpajat ovat avoinna 17-29-vuotiaille nuorille.

InfoOmnia ohjaa koko kesän

Hakijan ohjauspalvelu InfoOmniasta saa tietoa eri opiskeluvaihtoehdoista ja ohjausta hakeutumiseen läpi koko kesän puhelimitse 09 2319 8360 ja sähköpostitse info@omnia.fi.

Lisätietoja antaa
Maija Aaltola
Rehtori
0503849354
Maija.Aaltola@omnia.fi