Ajankohtaiset

Omnialle Urhean verkostoitumispalkinto

Vuodesta 2018 virallisena urheiluoppilaitoksena toiminut Omnia on vahvasti mukana kehittämässä urheilua ja huippu-urheilijoiden mahdollisuuksia urheilun ja opiskelun yhdistämiseen. Omnia on avannut monia uusia kontakteja lajiliittoihin.

”Stipendi on osoitus siitä, että asioita tehdään Omniassa oikein ja tuetaan urheilijoiden arkea. Omnian johto ja esimiehet arvostavat urheilua ja ovat valmiita panostamaan siihen. Huippu-urheilu ei onnistu ilman oppilaitosten satsauksia ja tukitoimia.  On hienoa, että Espoossa on urheiluoppilaitos, missä on mahdollista opiskella urheilijankaksoisuran edellyttämällä tavalla”, sanoo Omnian urheilukoordinaattori Petra Sillanpää.

Omnia on vahvistanut yhteistyötä lajiliittojen, Urhean toimijoiden ja Espoon kaupungin kanssa. Esimerkiksi Nyrkkeilyliiton Nuorten Olympiavalmennusryhmästä seitsemän kymmenestä opiskelee Omniassa.

Vahvasti verkostoissa

Omnian urheilukoordinaattorit tapaavat säännöllisesti urheilijoiden henkilökohtaisia valmentajia. Lisäksi on käynnistetty urheilijan mediavalmennuksen sisällön suunnittelu yhdessä sekä Olympiakomitean asiantuntijatahon että Omniassa olevan osaamisen kanssa.

Omnia on käynnistänyt myös valtakunnallisen ammattioppilaitosverkoston viestintäsuunnitelman tekemisen ja käy seuraamassa Omnia urheilijoiden kilpailuja

”Omnialle on tärkeää verkostoitua eri asiantuntijoiden kanssa. On hienoa olla yksi toimija Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian Urhean alla. Omnialle on myös tärkeää tehdä yhteistyötä, jonka päämäärä on huippu-urheilun tukeminen. Huipulle tähtäävä nuori tarvitsee kaiken tuen ympärilleen”, sanoo Petra Sillanpää.

”Tulevaisuudessa pyrimme edelleen rakentamaan sisällöllisesti vahvaa verkostoa. Matka on vasta alussa. Pyrimme antamaan urheilijoille mahdollisuuksia matkalle kohti huippua”.

Urheilukoordinaattori Mikko Lahtinen korostaa, että Omnia on ylpeä saamastaan tunnustuksesta.

”Olemme päässeet hyvään vauhtiin urheilun ja opiskelun yhdistämisessä, ja ymmärrämme, mitä huippu-urheilun ja opiskelun yhdistäminen vaatii niin urheilijalta kuin oppilaitokseltakin.”