Hyppää pääsisältöön

Omnialle menestystä Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailussa

Uutinen | 28.10.2022
Omnia menestyi tänä vuonna hienosti Espoon kaupungin järjestämässä innovaatiokilpailussa. Innovaatiot-sarjan toinen voittaja on Omnian ja Espoon kaupungin yhteinen Opinnollistava työkokeilu -projekti. Kaupungin kaupunkisuunnittelukeskuksen, kestävän kehityksen osaamiskeskuksen ja Omnian Meidän Espoo 20X0 -projekti sai kunniamaininnan.

Opinnollistava työkokeilu -innovaatio yhdistää uudella tavalla olemassa olevia mahdollisuuksia eli työkokeilua, työelämässä oppimista, opiskelua ja palkkatukea. Normaalisti työkokeilu ei sisällä opinnollistamista, eikä palkkatukeen sidottua oppisopimusta juuri hyödynnetä. Työkokeilun aikana harjoitellaan tehtäviä työpaikalla, laaditaan osaamistodistus ja valmistaudutaan oppisopimuksen aikana suoritettaviin näyttöihin.  

Omnian osalta mukana pilotoinnissa oleva suunnittelija Veijo Wienkoop toteaa, että tarvetta opinnollistavalle työkokeilulle on erityisesti aloilla, joilla on työvoimapula. 

”Opinnollistava työkokeilussa saa myös ammatillisen pätevyyden, jolla voi työllistyä haluamalleen alalle", Wienkoop sanoo. 

Meidän Espoo 20X0:lle kunniamaininta

Meidän Espoo 20X0 – Puhetta tulevaisuuden kaupungista on monia osallistumismuotoja yhdistävä ja moniammatillisena yhteistyönä toteutettu tapahtumasarja, joka kutsui espoolaiset keskustelemaan kaupunkiympäristön tulevaisuudesta keväällä 2022

”Kunniamaininta merkitsee tosi paljon Meidän Espoo 20X0 – Puhetta tulevaisuuden kaupungista -yhteistyössä mukana olleille. Lisäksi kunniamaininta antaa intoa jatkaa ja kehittää yhteistyötä”, Omnian asiakkuus- ja myyntipäällikkö Tuula Alanko sanoo. 

.Määrällisesti 1500 espoolaista osallistui tai katsoi tallenteelta Meidän Espoo 20X0 -tapahtumia. 

”Moniammatillisen yhteistyön tuloksena onnistuimme laatimaan hyvän kokonaisuuden. Varautuminen verkon välityksellä toteuttamiseen oli myös tarpeen, sillä vain viimeisimmät tapahtumat voitiin toteuttaa lähitapahtumina”, Tuula Alanko sanoo.

Innovaatiokilpailuun tuli yhteensä 27 hakemusta, joista Potentiaaliset innovaatiot -sarjaan 14 hakemusta ja Innovaatiot-sarjaan 13 hakemusta. 

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Kehittäminen
Työelämäyhteistyö
Vastuullisuus
Verkostot