Ajankohtaiset

Omnialle lupa englanninkielisen koulutustarjonnan laajentamiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Omnialle luvan lisätä englanninkielistä tutkintokoulutusta. Lupa on myönnetty puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen perustutkinnon, matkailupalvelujen ammattitutkinnon, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon järjestämiseen.

Omnialla on pitkä kokemus englanninkielisten koulutusten järjestämisestä. Tällä hetkellä Omniassa järjestetään sosiaali- ja terveysalan sekä liiketalouden tutkintoja englannin kielellä, näistä sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa jo vuodesta 1997 lähtien. Tutkintoihin on ollut vuosittain noin kolmesataa hakijaa.

”Lupa on odotettu ja antaa nyt mahdollisuuden laajentaa englanninkielistä koulutustarjontaa Omniassa. Toiminta-alueellamme vieraskielisen väestön määrä on kasvussa, ja kansainvälisten yritystenkin näkökulmasta uusi tarjonta on tärkeää. Englannin kielellä suoritettu tutkinto on hyvä vaihtoehto myös kansainvälisiin tehtäviin hakeutuville suomenkielisille. Henkilöstölle uudet avaukset tuovat myös odotettuja uusia mahdollisuuksia ”, sanoo Omnian rehtori Maija Aaltola.

Uusien tutkintojen suunnittelu on vasta käynnistynyt, joten tarkempia tietoja ja aikatauluja ei vielä ole. Englanninkielisiin koulutuksiin valittavilta edellytetään hyvää englannin kielen taitoa ja auttavaa suomen kielen osaamista. Ajantasaisia koulutustarjontatietoja voi seurata Omnian verkkosivuilta.

Lisätietoja antaa
Maija Aaltola
Rehtori
0503849354
Maija.Aaltola@omnia.fi