Hyppää pääsisältöön

Omnialaista osaamista Espoon kaupunginteatterin Silentopia-esityksessä

Uutinen | 14.04.2022
Opiskelijoiden kädenjälkeä voi ihastella muun muassa lavasteissa ja vaatetuksessa.

Omnia on yhteistyökumppanina Espoon kaupunginteatterissa 14.4.–21.4. esitettävässä Sivuun Ensemble -tanssiteatterin Silentopia-esityksessä.

Ympäristökriisiin pureutuva Silentopia on taiteiden- ja tieteidenvälinen tapahtuma, jossa tarkastellaan tanssin, fyysisen teatterin ja livemusiikin keinoin yksilön toiminnan merkitystä planeettamme hyvinvoinnille. Yleisö on kutsuttu Revontulihalliin, jossa ritualistinen teos kuljettaa kohti muutosta. Maan suurenmoisilta yhteiskuntaeläjiltä, muurahaisilta, saadaan teokseen toista näkökulmaa.

Eri alojen taito esillä

Omnian opiskelijat ovat olleet tekemässä esityksen lavasteita, maskeerauksia sekä vaatetusta. Opiskelijoita on ollut mukana viheralalta, hius- ja kauneusalalta, kuvataidealalta, vaatetusalalta sekä puualalta.

”Mukana oleminen oli tosi upea kokemus ja jännittäväkin, koska oltiin tekemässä esitystä yleisölle. Siihen liittyi toisaalta myös tietty vau-efekti. Oppimisen kannalta tällainen tekeminen on ehdottomasti paras vaihtoehto, ja mielikuvituksen saattoi tässä oppimisympäristössä päästää valloilleen”, sanoo viimeistä opiskeluvuottaan suorittava viheralan opiskelija Anna Kuutschin.

Työmahdollisuuksia ja osaamista

Viheralan opettaja Elina Soinjoki-Järvenpää kuvailee oppimisprojektia seuraavasti:

”Opiskelijat ovat saaneet tavata ja keskustella tilaajan kanssa eri kohdissa projektia. Meillä on ollut aikataulu ja budjetti, jota on pitänyt noudattaa. Myös tilaajan toiveet on pitänyt osata ottaa huomioon, ja samalla esittää hänelle uusia mielenkiintoisia näkökulmia ja ideoita. Kaiken kaikkiaan mahtava kokemus ja tilaisuus päästä näyttämään osaamistaan ja luovuuttaan”, hän toteaa.

Hius- ja kauneusalan lehtori Tiina-Ira Huttunen iloitsee niin ikään hankkeen mahdollisuuksista.

Opiskelijat ovat harjoitelleen huippuosaajan työskentelymenetelmiä, ja opiskelijoiden kanssa on käyty myös keskustelua tulevaisuuden urakehityksessä. Muutama opiskelijaa on saanut projektin aikana jo työpaikan”, hän sanoo.

Kestävyys yhdistää Omniaan

Omnia on sitoutunut toiminnassaan kestävän kehityksen edistämiseen. Silentopiassa kestävän tulevaisuuden tematiikka on vahvasti esillä.

Kuntayhtymän johtaja Tuula Antola pitää tärkeänä myös opiskelijoiden mahdollisuutta tutustua kulttuurialaan aidossa ympäristössä.

”Meille on tärkeää, että opiskelijamme pääsevät tekemään Silentopian kaltaisia aitoja työelämäprojekteja. Teatteri on ollut nyt opiskelijoiden oppimisympäristönä eripituisia ajanjaksoja. Silentopian sanoma kestävästä tulevaisuudesta sopii Omnialle erinomaisesti, sillä kestävyys eri muodoissaan ja tässä vahvasti mukana oleva vihreä siirtymä ovat meille keskeisiä myös oppilaitoksena. Ja kulttuurialathan työllistävät joko suoraan tai välillisesti ison joukon ammatillisen koulutuksen suorittaneita. Näin opiskelijamme saavat tuntumaa alaan aidon hankkeen kautta”, Antola sanoo.

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Kestävä kehitys
Oppimisympäristöt
Työelämäyhteistyö