Hyppää pääsisältöön

Omnialaisille kaksi kultaa ja kaksi pronssia Taitaja2022-finaalissa

Uutinen | 19.05.2022
Menestystä tuli erityisesti uudessa hyvinvointiteknologian lajissa.
Following frame contains a video
Tunnelmia vuoden 2022 Taitaja-kilpailuista

Omnian Taitaja-finalisteista kuusi pääsi mitalisijoille Porissa 16.–19. toukokuuta kisatuissa ammattitaitokilpailuissa. Kultamitalit jaettiin hyvinvointiteknologian lajissa joukkueena kilpailleille Anna Drozdovalle ja Kirsi Korpelalle sekä CAD-suunnittelussa menestyneelle Micke Esselströmille.

Tara Meriläinen ja Sanna-Maria Partanen sijoittuivat kolmansiksi hyvinvointiteknologiassa. Niin ikään pronssimitaliin ylsi Jooa Purtilo elektroniikan ja robotiikan lajissa.

Kuntayhtymän johtaja Tuula Antola korostaa finalistien osaamista ja ammattilaisten roolia huippuosaajina tulevaisuuden työelämässä.

”Jokainen finalisti on voittaja”, hän toteaa.

Arvostusta ja näkyvyyttä

Omniasta oli Taitaja-finaalissa tänä vuonna yhteensä 22 kilpailijaa. Omnialaisten hienosti haltuun ottama hyvinvointiteknologian laji oli ensimmäistä kertaa mukana kilpailussa.

Ammattitaidon SM-kilpailut tuovat näkyväksi tuhansien tänäkin vuonna ammattiin valmistuvien osaamisen. Yli 40 kilpailulajin joukossa oli esimerkiksi yrittäjyys ja taloushallinto, tietojenkäsittely ja mediasuunnittelu, CNC-koneistus ja hitsaus, lähihoitaja ja hyvinvointiteknologia sekä kokki ja tarjoilija. Osaajapulan Suomessa uusien ammattilaisten koulutuksella ja ammattitaidon arvostamisella on suuri merkitys.

Kannustusta ja jännitystä

Kisat tarjosivat niin kilpailijoille kuin yleisöllekin jännitystä, innostusta ja ammattitaidon juhlaa.

Kisa-alueella vierailijat pääsivät tutustumaan nuorten osaamiseen. Valmentajat seurasivat tarkasti opiskelijoiden suorituksia, jotka käytiin läpi illalla majapaikassa.

Jokainen kilpailija antoi kisapäivinä kaikkensa, mikä näkyi pitkien päivien päätteeksi väsymyksenä. Tunnelma kilpailijoiden ja tukijoukkojen keskuudessa oli kuitenkin kannustava ja myönteinen läpi kisan.

Ensi vuonna Espoossa

Torstain päättäjäisten tiivis tunnelma päättyi juhlavasti, kun kisakapula siirtyi Omnian kilpailujohtajan Thomas Vaseniuksen käteen. Kilpailu järjestetään ensi vuonna Espoossa, ja Omnia on Taitaja2023-finaalin päävastuullinen järjestäjä. Kisasivusto on jo avattu ja siellä kerrotaan lisää Taitaja2023-matkan alkamisesta (taitaja2023.fi)

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Kilpailutoiminta
Työelämäyhteistyö