Ajankohtaiset

Omnialaisia Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean hallintoneuvostoon ja hallitukseen

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on Suomen Olympiakomitean hyväksymä virallinen huippu-urheiluakatemia. Urhea on yhteistyöverkosto, joka tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilun ja koulutuksen yhdistämisessä sekä helpottaa valmennuksen asiantuntijapalvelujen saatavuutta.

Urhean toiminta on tarkoitettu nuorille huipulle tähtääville tai jo kansainvälisellä huipulla oleville urheilijoille. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toiminta käynnistyi reilut 20 vuotta sitten, kun alueen oppilaitoksia ja urheilun lajiliittoja ryhdyttiin verkottamaan yhteistyöhön. Johtoajatuksena on koko ajan ollut tukea urheilevien opiskelijoiden kaksoisuraa sekä mahdollistaa heidän laadukkaan päivittäisvalmennuksensa toteutuminen.

Urhean yhteistyöverkostossa on mukana 25 urheilun lajiliittoa, 21 toisen asteen oppilaitosta ja korkeakoulua, 49 perusasteen koulua, Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Kisakallion urheiluopisto, Pajulahden urheiluopisto, Puolustusvoimien Urheilukoulu, Helsingin urheilulääkäriasema, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus, Suomen Olympiakomitea sekä Suomen Paralympiakomitea.

Urhea-säätiön pääasiallisina tehtävinä on järjestää Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toiminta sekä toimia Urhea-halli Oy:n pääomistajana.

Vuonna 2014 perustettu Urhea-säätiö on kasvanut vauhdilla kuten myös Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean toiminta. Urhean toiminnassa on nykyään mukana jo noin 5200 urheilijaa ja lähes 200 valmentajaa. Urhea-säätiössä työskentelee 26 työntekijää, jotka ovat pääsääntöisesti eri lajien valmentajia ja eri urheilualojen asiantuntijoita, kuten fysiikkavalmentajia ja fysioterapeutteja.

Lisätietoja antaa
Sampo Suihko
Kuntayhtymän johtaja
0505518119
Sampo.Suihko@omnia.fi
Maija Aaltola
Rehtori
0503849354
Maija.Aaltola@omnia.fi