Ajankohtaiset

Omnialaiset vahvasti mukana Kazanin WorldSkills-kisoissa

Aleksi Mastosalo ja Mia Tammelin edustavat Omniaa kilpailijoina ammattitaidon maailmanmestaruuskisoissa. Kisat järjestetään 22.-27. elokuuta Kazanissa. Aleksi Mastosalo kilpailee autokorinkorjauksen lajissa ja Mia Tammelin osallistuu leipuri-kondiittorin lajiin. Leipuri-kondiittorin lajissa kilpaillaan nyt ensimmäistä kertaa WordSkills-kisoissa.

Omniasta on mukana myös neljä kisaeksperttiä. Thomas Vasenius toimii eksperttinä viherrakentamisessa, Esa Savolainen leipuri-kondiittorin lajissa ja Harri Kullberg autokorinkorjauksessa. Mikko Sallinen on eksperttinä digitaalisen pelisuunnittelun lajissa.

Omnialaiset ovat osa Suomen edustusjoukkuetta Team Finlandia. Yhteensä Suomea edustaa kisoissa 27 opiskelijaa 25 eri lajissa. Joukkueessa on mukana 25 eksperttiä eri ammatillisista oppilaitoksista.

Suomi on osallistunut ammattitaidon maailmanmestaruuskisoihin vuodesta 1989 alkaen. Team Finland on päässyt mitalisijoille joka vuosi lukuun ottamatta vuotta 1989, mikä kertoo osaltaan ammatillisen koulutuksen korkeasta tasosta. Kazanin kilpailut ovat järjestyksessä 45. ammattitaidon maailmanmestaruuskisat, ja niihin osallistuu yhteensä yli 1300 kilpailijaa 63 maasta. He kilpailevat maailmanmestaruudesta 56 eri lajissa.