Hyppää pääsisältöön

Omniaan yhteensä 3653 hakijaa yhteishaussa

Uutinen | 23.03.2022
Omniaan haki perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa tänä keväänä ensisijaisesti 1323 hakijaa ja yhteensä Omniaan tehtiin 7469 hakua. Hakijoita oli yhteensä 3653.

Määrällisesti eniten hakijoita oli liiketoiminnan, sähkö- ja automaatioalan, tieto- ja viestintätekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkintoihin. Suhteessa aloituspaikkoihin media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon kuvallisen ilmaisun osaamisalalle, turvallisuusalan, elintarvikealan ja sähkö- ja automaatioalan perustutkintoihin haettiin eniten. 

Perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa voivat hakea perusopetuksesta tai ulkomailla perusopetusta vastaavasta koulutuksesta valmistuneet nuoret. Lukiolaiset eivät enää hae yhteishaussa, vaan kaikki toisen asteen tutkinnon suorittaneet hakevat jatkuvassa haussa. Yhteishaussa hakija merkitsee seitsemän hakukohdetta mieluisuusjärjestykseen. Ensisijaisuus tarkoittaa kohdetta, jonka hakija on merkinnyt ykköstoiveekseen koulutuspaikaksi. 

Omnian ammattilukioon ei ole erillistä hakua. Kaikki yhteishaussa valitut opiskelijat voivat ilmoittautua lukio-opintoihin. 

Tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA) haki yhteishaussa 1008 opiskelijaa. Ensisijaisia hakijoita TUVAan oli 69.

Samaan aikaan yhteishaun kanssa järjestettiin haku englanninkielisiin ammatillisiin perustutkintoihin, joihin haki 739 hakijaa. Määrällisesti eniten hakijoita oli englanninkieliseen sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon eli 312 hakijaa. Eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin oli englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon. 

Tulokset julkaistaan 16.6.2022

Yhteishaun tulokset julkaistaan 16.6.2022, ja opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 30.6.2022. Omnian valintatulokset julkaistaan Omnian yhteishaun sivulla niiden hakijoiden osalta, jotka ovat antaneet siihen suostumuksensa hakulomakkeessa.  

Jatkuva haku ammatillisiin koulutuksiin

Syksyllä alkaviin ammatillisiin koulutuksiin ja Tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen voi vielä hakea jatkuvassa haussa. Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikki hakijat. Lisätietoja jatkuvasta hausta

InfoOmnia auttaa

Hakijan neuvonta- ja ohjauspalvelu InfoOmnia auttaa puhelimitse numerossa 09 2319 8360 tai sähköpostitse info@omnia.fi.

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Ohjaus
Osallisuus