Ajankohtaiset

Omnia vahvasti mukana European Vocational Skills Weekissä

Suomi isännöi lokakuussa pidettyä 4. Euroopan Ammattitaitoviikkoa. Tapahtumasta vastasi Euroopan komissio ja viikon päätapahtuma oli osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaa. Tilaisuus keräsi viikoksi Suomeen noin 800 Euroopan koulutuksen päättäjää ja asiantuntijaa. Tämän vuoden teemana oli VET for All – Skills for Life. Päätapahtuma pidettiin Finlandia-talossa ja viikkoon liittyi useita vierailuja oppilaitoksiin ja yrityksiin. Lisäksi VET Expo -alue Finlandia-talolla ja ulkonäyttelyalue keräsivät paljon koulutuksen uusista innovaatioista kiinnostuneita.

Omnialaiset olivat vahvasti mukana tapahtuman sisällön tuotannossa ja järjestelyissä. Asiantuntijamme osallistuivat paneeleihin ja toimivat puheenvuoron pitäjinä eri seminaareissa jakaen osaamistaan eurooppalaisille asiantuntijoille ja päättäjille. Tekoälyrekkamme oli mukana VET Expo -alueella ja ulkomaiset vieraat pääsivät tutustumaan innovaatioon käytännössä.

Vierailla oli mahdollisuus kahtena päivänä tutustua koulutukseen käytännössä, ja Omnia sai toimia esimerkkinä Center of Excellence -toimijasta Suomessa. Vieraat saivat tutustua Omnian alueelliseen vaikuttavuuteen, yritysyhteistyöhön, opiskelijoiden osaamiseen, ammattitaitokilpailujen merkitykseen koulutuksen kehittämisessä sekä innovatiivisiin oppimisympäristöihin.

Kunakin vuonna valitaan Ammattitaitoviikolle Ammatillisen koulutuksen lähettiläs, Ambassador, joka on kunnia-arvo. Suomessa tämän kunnia-arvon sai Omnian liiketalouden opiskelija Arslan Khataev, joka valittiin Saksan nyrkkeily Bundesliigamestariksi tänä vuonna. Arslan valmistautuu parhaillaan Tokion olympialaisten karsintoihin. Arslan pystyy yhdistämään opiskelun ja vaativan kilpaurheilun, ja on näin erinomainen esimerkki tavoitteellisesta opiskelijasta ja kilpaurheilijasta.

Opiskelijamme olivat merkittävässä roolissa tilaisuuden sisällön tuotannossa. Media-alan opiskelijat olivat mukana viikon kaikissa 12 vierailukohteessa tallentaen kuvamateriaalia, josta he valmistivat viikon päätösseminaarissa esitetyn kuvatarinan Finding new perspectives – photo story of the site visits. Lähihoitajaopiskelijamme tekivät seminaariin laulun ja esittivät sen yhdessä muiden tilaisuuden järjestämisessä mukana olleiden opiskelijoiden kanssa tilaisuuden päätökseksi. Koulutuksesta EU:ssa vastaava komissaari Marianne Thyssen allekirjoitti kaikille mukana olleille opiskelijoille todistuksen, joka on merkittävä tunnustus tehdystä työstä.