Ajankohtaiset

Omnia vahvasti mukana ammatillisen koulutuksen vuoden päätapahtumassa

Taitajissa kisataan SM-ammattitaitokilpailuissa, yläkoululaisten Taitaja9-kädentaitokilpailussa ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailuissa.

Omnia on tapahtuman yhteistyökumppani ja vastaa kahdesta kisalajista. Omnialla on tapahtumassa myös oma messuosasto (3f10), jossa voi ottaa selfien Omnian logokehyksen ympäröimänä (#munomnia). Kisajärjestelyissä on oltu mukana jo pitkälti toista vuotta. Yrittäjyys- ja Viherrakentaminen-lajien lajivastaavat ovat ahkeroineet tiimeineen pitkin kevättä luodakseen mahdollisimman hyvät ja toimivat puitteet lajiensa kilpailutehtävien läpiviemiseksi. Kiinteistöpalvelu- ja viherrakentajaopiskelijoiden voimin liputetaan Messukeskuksen ja sen lähialueen lähes sata lipputankoa. Liiketalouden opiskelijat ja opinto-ohjaajat ovat 'Ole hyvä' -tehtäväpisteellä antamassa ohjausta ja opastusta kisavieraille. Taitaja2017-tapahtuman neuvottelukunnassa, ohjausryhmässä ja viestintäryhmässä toimii Omniasta nimetyt jäsenet.

Finaalissa 16 omnialaista huippuosaajaa

Semifinaaleihin osallistui Omniasta 66 opiskelijaa 21 lajissa. Finaalipaikan lunasti 16 opiskelijaa, 8 lajissa, jotka ovat Autokorinkorjaus, CAD-suunnittelu, Painotuotteen suunnittelu, Asiakaspalvelu ja myynti, Kauneudenhoito, Yrittäjyys, Viherrakentaminen ja Tarjoilija.

Peruskoulun 7–9-luokkalaisille suunnatun Taitaja9-kilpailun toisena finalistina kisaa Tiistilän koulu. Omnia tukee aktiivisesti Taitaja-toimintaan osallistunutta joukkuetta tarjoamalla koululle bussikuljetuksen tapahtumaan.

Avajaisten pääesiintyjänä Mikael Gabriel

Taitaja2017 on Suomi 100 -juhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Nelipäiväiseen tapahtumaan odotetaan yli 80 000 kävijää, ja se nostaa esiin huippuosaajia kannustaen nuoria hakeutumaan ammatilliseen koulutukseen. Suomenmestaruuksia ratkotaan yli viidelläkymmenellä ammattialalla. Kilpailualueiden viereen rakennetuilla tehtäväpisteillä yleisö pääsee kokeilemaan eri ammatteihin liittyviä taitoja.

Messukeskukseen rakentuu kaupunki pienoiskoossa viestien siitä, miten laadukkaat palvelut tekevät toimivan kaupungin. Kolmipäiväisessä seminaarissa käsitellään suomalaista koulutusta ja sen tulevaisuutta. Avajaisten 15.5. pääesiintyjänä nähdään räppäri Mikael Gabriel.

Koko tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Lisätietoa